Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 10:12
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης – Δύσκολες οι προβλέψεις για το Πάσχα

Αδ. Γεωργιάδης: Τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης – Δύσκολες οι προβλέψεις για το Πάσχα

Τον Μάιο τοποθέτησε χρονικά το άνοιγμα της εστίασης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως μέχρι τις 10 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι επιχειρηματίες του κλάδου και να πάρουν τα χρήματά τους άμεσα. «Άρα, εμείς δουλεύουμε ώστε στις αρχές Μαΐου να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση. Θα ήταν πάρα πολύ καλό και για την τουριστική μας βιομηχανία, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός να ανοίξουν και τα εστιατόρια» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι «αν τηρηθούν τα μέτρα, μετά τη 15η Απριλίου, και με την πρόοδο των εμβολιασμών, είναι πιθανό να δούμε ραγδαία αποκλιμάκωση της πανδημίας μέχρι το τέλος Απριλίου. 

Ερωτηθείς για το Πάσχα και το αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «με την κατάσταση της πανδημίας ως έχει, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει τρεις εβδομάδες μετά. «Το βέβαιο είναι ότι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το επιτρέψουμε» είπε, διευκρινίζοντας πως σε περίπτωση που επιτραπούν οι μετακινήσεις, θα υπάρχουν περιορισμοί, καθώς δεδομένου ότι η χώρα έχει ζώνες ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου, τα μέτρα δεν ισχύουν οριζόντια. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News