Business & Finance Τετάρτη 12/05/2021, 16:33
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: Ανοίγει ο δρόμος για την άφιξη των Γερμανών στην Ελλάδα

Χωρίς καραντίνα όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προσκομίσει αρνητικό τεστ

Τουρισμός: Ανοίγει ο δρόμος για την άφιξη των Γερμανών στην Ελλάδα

Θετικά είναι τα νέα από τη Γερμανία, η οποία αποφάσισε να «χαλαρώσει« τα περιοριστικά μέτρα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, δεν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα όσοι ταξιδιώτες επαναπατρίζονται, αρκεί να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, να έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό ή να φέρουν αρνητικό τεστ Covid-19.

Η επίμαχη απόφαση, επί της ουσίας, επιτρέπει σ’ ένα μεγάλο μέρος των Γερμανών να ταξιδέψουν ελεύθερα προς την Ελλάδα, η οποία εδώ και ορισμένες εβδομάδες έχει ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γερμανία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές «αγορές» της Ελλάδας, με τις αφίξεις να αγγίζουν τα 3 εκατ. ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια του 2019 (εισπράξεις 4 δισ. ευρώ). Το 2020, μάλιστα, παρά το δυσμενές περιβάλλον, έφθασαν στη χώρα μας περίπου 1,1 εκατ. Γερμανοί τουρίστες (εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ).

Η παραπάνω εξέλιξη καθίσταται ακόμη πιο σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Βρετανία έχει θέσει την Ελλάδα προσωρινά εκτός της «πράσινης λίστας», γεγονός το οποίο υποβάθμισε σημαντικά τις προσδοκίες για τον μήνα Μάιο και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Αυτό βέβαια, δεν αποκλείεται να αλλάξει σε κάποια από τις μελλοντικές αναθεωρήσεις της «πράσινης λίστας», οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα ανά τρεις εβδομάδες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News