BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Η ενδιάμεση χρηματοδότηση, η ΑΜΚ και η Εγνατία

Ελλάκτωρ: Η ενδιάμεση χρηματοδότηση, η ΑΜΚ και η Εγνατία

Μέσα στην εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ της Ελλάκτωρ την οποία θα καλύψει το ολλανδικό fund Reggeborgh. Τα χρήματα αυτά θα ικανοποιήσουν επείγουσες υποχρεώσεις της Ελλάκτωρ, μέχρι να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Άκτωρ.

Κι αυτό με στόχο ο κατασκευαστικός βραχίονας της Ελλάκτωρ να βρεθεί στο σημείο break even σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (ebitda) μέχρι το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Η ΑΜΚ βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας του ενημερωτικού δελτίου, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου. Την ενδιάμεση χρηματοδότηση και την ΑΜΚ εκτιμάται, όπως θέλουν οι πληροφορίες, ότι θα διαδεχτεί  η έκδοση ενός νέου ομολογιακού δανείου με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού.

Μέχρι όμως, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο μέτωπο της χρηματοδότησης, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης από την Reggeborgh για το ποσοστό 12,55% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην εισηγμένη. Χθες, ολοκληρώθηκε τυπικά η προθεσμία για την άσκηση του call option, αν κι ενδέχεται να υφίσταται ολιγοήμερο περιθώριο.

Εξελίξεις αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα και όσον αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Ελλάκτωρ, μέσω της θυγατρικής της Άκτωρ Παραχωρήσεις, για την αναστολή της αποσφράγισης των προσφορών των σχημάτων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis και Vinci-Μυτιληναίος που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Η Άκτωρ Παραχωρήσεις έχει αποκλειστεί από το διαγωνισμό, μετά την απόσυρση της Roadis από το κοινό σχήμα που είχαν δημιουργήσει οι δύο εταιρείες. Εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί τον Ιούνιο. Εάν είναι κατά της Άκτωρ Παραχωρήσεις, ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί κανονικά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News