Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 19:23
BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση της αξιολόγησης από τον S&P

Σε «CCC+» από «B-» προηγουμένως

Ελλάκτωρ: Υποβάθμιση της αξιολόγησης από τον S&P

Σε «CCC+» -από «B-» προηγουμένως- υποβάθμισε ο οίκος Standard and Poor’s την αξιολόγηση της Ελλάκτωρ, θέτοντας παράλληλα το outlook σε αρνητικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά τη μειωμένη ευελιξία της Eλλάκτωρ στη διαχείριση των σημαντικών προκλήσεων, οι οποίες αφορούν τον κατασκευαστικό τομέα, δηλαδή την ΑΚΤΩΡ.

Συγκεκριμένα, ο ΑΚΤΩΡ εμφανίζει πιέσεις ρευστότητας λόγω αφενός των μεγάλων ζημιών των προηγούμενων χρήσεων, αφετέρου των υψηλών απαιτήσεων για κεφάλαιο κίνησης.

Ο Standard and Poor’s, μάλιστα, συμπεραίνει ότι οι προκλήσεις για την εταιρεία και τον Όμιλο έχουν ενισχυθεί τόσο σε μεσοπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ειδική αναφορά κάνει και στην αυξημένη αβεβαιότητα, ως προς την υλοποίηση της προτεινόμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 120 εκατ. ευρώ, αλλά και στις προκλήσεις που αναδύονται από τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στους μετόχους.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Ελλάκτωρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε σήμερα κατά 1,5% και διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,31 ευρώ, με τζίρο σχεδόν 270.000 ευρώ. Από την αρχή του 2021 δε, οι συνολικές απώλειες ξεπερνούν το 24%, ενώ μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες η αξία της μετοχής έχει απολέσει το 1/10 της αξίας της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News