Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 18:22
BUSINESS & FINANCE

Πώς και πότε θα ανοίξουν θερινά σινεμά, θέατρα και συναυλιακοί χώροι

Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας

Πώς και πότε θα ανοίξουν θερινά σινεμά, θέατρα και συναυλιακοί χώροι

Επιπλέον βήματα επανεκκίνησης δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, συγκεκριμένα, είναι το εξής:

  • Οργανωμένες Παραλίες – 8 Μαΐου
  • Μουσεία – 14 Μαΐου
  • Ωδεία – 17 Μαΐου
  • Θερινά σινεμά με πληρότητα 75% – 21 Μαΐου
  • Θέατρα, συναυλίες κι άλλα ζωντανά θεάματα με πληρότητα 50% και μόνο καθήμενους – 28 Μαΐου

Σε κάθε περίπτωση, η επανεκκίνηση θα συνοδεύεται από αυστηρά υγειονομικά μέτρα, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκα, θερμομέτρηση των επισκεπτών, τήρηση φυσικών αποστάσεων κ.α.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επανέναρξη μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα διευκρινιστούν από το αρμόδιο υπουργείο.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα εκκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους στις 17 Μαΐου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα (10/5) των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων. Τα Λύκεια είχαν ανοίξει πριν το Πάσχα.

Ταυτόχρονα, στις 10 Μαΐου θα επιτραπεί και η δια ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων για όσους μαθητές συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους μαθητές συμμετέχουν εξετάσεις πιστοποίησης.

Ακόμη, στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, ενώ στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ – Κολέγια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News