Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 17:05
BUSINESS & FINANCE

Σ. Λαζαρίδης: Το Χ.Α. έχει μπροστά του σημαντικές ευκαιρίες

Ποια είναι η σημαντικότερη πρόκληση

Σ. Λαζαρίδης: Το Χ.Α. έχει μπροστά του σημαντικές ευκαιρίες

Βέβαιος ότι η ελληνική χρηματαγορά έχει μπροστά της σημαντικές ευκαιρίες, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, ο οποίος περιέγραψε ως βασικότερη πρόκληση τον πολλαπλασιασμό των επενδυτικών σχηματισμών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής Παιδείας, με χορηγό επικοινωνίας το MoneyReview, ο επικεφαλής του Χ.Α. σημείωσε με νόημα ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο.

«Είμαστε ακόμη στα απόνερα μιας υγειονομικής κρίσης που τάραξε την παγκόσμια οικονομία, ενώ για την Ελλάδα συνδέεται με μια εποχή που έχουμε κλείσει ουσιαστικούς εταιρικούς επανασχηματισμούς και έχουμε τις ευκαιρίες μπροστά μας».

Όπως εξήγησε, μάλιστα, όλες οι εταιρείες αναγκάστηκαν να σφίξουν το «ζωνάρι» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Αλλά τώρα, όπως συμπλήρωσε, οι ευκαιρίες είναι σημαντικές.

Ανέφερε δε, ότι η βασικότερη πρόκληση είναι ο πολλαπλασιασμός των επενδυτικών σχηματισμών, ώστε να φτιάξουμε έναν νέο παραγωγικό ιστό, στο πλαίσιο του σύγχρονου τεχνολογικού – χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι το κραχ του ελληνικού χρηματιστηρίου το ‘99 έδειξε την ανάγκη βελτίωσης του αλφαβητισμού στην Ελλάδα, καθώς επηρέασε σημαντικά την οικονομία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε ότι το Χ.Α. έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση του κόσμου, ώστε «να μην ψάχνει για δέντρα, στα οποία δεν φυτρώνουν χρήματα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News