Business & Finance Τρίτη 13/04/2021, 16:38
BUSINESS & FINANCE

Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο πληρώνει φόρο μόλις 100.000 ευρώ στην Ιταλία

Για έσοδα της τάξης των 40 εκατ. ευρώ

Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο πληρώνει φόρο μόλις 100.000 ευρώ στην Ιταλία

Ένα από τα μεγάλα μεταγραφικά θρίλερ του φετινού καλοκαιριού δεν αποκλείεται να κριθεί από φορολογικά -και όχι ποδοσφαιρικά– κριτήρια. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αν επιλέξει να φύγει από τη Γιουβέντους και την Ιταλία, θα απολέσει φοροαπαλλαγές πολλών… μηδενικών.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, όσοι ξένοι υπήκοοι μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στη γειτονική χώρα, καλούνται να πληρώσουν έναν «φλατ» φόρο της τάξης των 100.000 ευρώ για τα εισοδήματά τους από δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Πρόκειται για έναν νόμο, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο οποίος έχει προσελκύσει αρκετούς πλούσιους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Εξαίρεση, φυσικά, δεν αποτελούν ούτε οι ποδοσφαιριστές, οι οποίες απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια τόσο με τους αθλητικούς συλλόγους όσο και με τις διαφημιστικές εταιρείες.

Η λίστα του Forbes κατέταξε προσφάτως τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως τον δεύτερο πιο πλούσιο αθλητή παγκοσμίως, καθώς τα ετήσια έσοδά του ξεπερνούν τα 105 εκατ. ευρώ.

Άνω του 50% προέρχεται από τον μισθό της Γιουβέντους, όπου αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Τα εναπομείναντα συνιστούν απόρροια διαφημιστικών συμφωνιών με διάφορες εταιρειές, όπως οι Clear, MTG, Altice, Herbalife, Abbott, και DAZN.

Χάρη στην ιταλική νομοθεσία, ο Πορτογάλος άσος πληρώνει σε φόρους μόλις 100.000 ευρώ για τα περίπου 40 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα προσωπικά deals με τις διαφημιστικές.

Εφόσον, όμως, αποχαιρετίσει το Τορίνο και την Ιταλία, ο ίδιος θα χάσει αυτό το «προνόμιο», καθώς καμία άλλη χώρα παγκοσμίως δεν διαθέτει ένα τόσο ευνοϊκό φορο-μέτρο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News