Business & Finance Δευτέρα 15/03/2021, 20:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 30 δισ. ευρώ εξετάζει η Ιταλία

Αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 30 δισ. ευρώ εξετάζει η Ιταλία

Σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείματος του τρέχοντος έτους κατά 20 με 30 δισ. ευρώ, προτίθεται να προβεί η Ιταλία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέτρα για την στήριξη της οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Κλαούντιο Ντουριγκόν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.

Οι επιπλέον δαπάνες θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση νέων μέτρων για τη στήριξη και την επανέναρξη της οικονομίας που χρειάζεται η χώρα, ιδίως μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα Δεύτερα.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο τον Απρίλιο για περαιτέρω αύξηση των δαπανών.

Αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων ύψους 32 δισ. ευρώ, μέσω του οποίου θα επεκταθούν τα προγράμματα και οι αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, ένα πρόγραμμα που έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση

Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της Ρώμης κάνει λόγο έλλειμμα 8,8% επί του ΑΕΠ φέτος.

Όπως επισήμανε επίσης ο Ντουριγκόν οι δαπάνες για τα προγράμματα εμβολιασμού -η κυβέρνηση στοχεύει στον εμβολιασμό τουλάχιστον του 80% του πληθυσμού έως τον Σεπτέμβριο – θα είναι ένα σημαντικό ποσό δαπανών, αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News