Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 16:52
ALITALIA

Στα όρια της ολικής κατάρρευσης ο εθνικός αερομεταφοράς της Ιταλίας

Οι εργαζόμενοι έλαβαν μισό μισθό τον Μάρτιο

Στα όρια της ολικής κατάρρευσης ο εθνικός αερομεταφοράς της Ιταλίας

Η ρευστότητα της ήδη χρεοκοπημένης Alitalia, εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, ήδη εξαντλείται και στον ορίζονται δεν φαίνεται κάποια λύση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον Μάρτιο, οι 11.000 εργαζόμενοι έλαβαν μόλις το 50% των αποδοχών τους, σε μία εξέλιξη η οποία αντικατοπτρίζει τη δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Η πανδημία του κορωνοϊού, εξάλλου, αποτέλεσε το ολοκληρωτικό «χτύπημα» για την πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία, η οποία από το 2017 τελεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Μέχρι στιγμής, η -εδώ και χρόνια ζημιογόνα- Alitalia κατάφερνε να μείνει «ζωντανή» χάρη στα περισσότερα από 5 δισ. ευρώ των Ιταλών φορολογουμένων.

Όμως, η κατάρρευση της ταξιδιωτικής ζήτησης και η ραγδαία μείωση των εσόδων, ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων, φαίνεται ότι έρχονται να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση.

Ρώμη και Βρυξελλές, την ίδια ώρα, βρίσκονται σε επί μακρόν διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας βιώσιμης και μόνιμης λύσης, μέσω της δημιουργίας μιας νέας αεροπορικής εταιρείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες δε, έλαβαν χώρα τουλάχιστον τρεις συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Όμως, σε καμία δεν επιτεύχθηκε έστω και η οποιαδήποτε πρόοδος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News