Business & Finance Τρίτη 13/04/2021, 12:22
BUSINESS & FINANCE

Quest: Επιβεβαιώνει τα σενάρια περί πιθανής πώλησης της Cardlink

Διάψευση για την ACS

Quest: Επιβεβαιώνει τα σενάρια περί πιθανής πώλησης της Cardlink

Εναλλακτικές στρατηγικές για τη θυγατρική Cardlink αναζητάει ο Όμιλος Quest, όπως επιβεβαίωσε σε επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν της δημοσίευσης σχετικών πληροφοριών στον ηλεκτρονικό Τύπο.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της επί των υφιστάμενων και νέων επενδύσεων, καθώς και της ανάπτυξης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, πράγματι εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις εναλλακτικές στρατηγικές για τη θυγατρική της εταιρεία Cardlink» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε δε, αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήζεις με διεθνείς εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων εξέλιξης της Cardlink.

Ωστόσο, ο Όμιλος Quest ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μέχρι στιγμής συναφθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Την ίδια ώρα, ο Όμιλος του Θεόδωρου Φέσσα έσπευσε να διαψεύσει να δημοσιεύματα περί πώλησης της ACS, διευκρινίζοντας ότι «ούτε συζήτησε ούτε έχει συνάψει συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η Cardlink διαστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών και πληρωμών, διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο τερματικών POS.

Η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του 2020, εμφάνισε αύξηση των πωλήσεων κατά 3,6% αλλά και μείωση των προ φόρων κερδών κατά 28,2%, κάτι το οποίο οφείλεται στην ανανέωση της συμφωνίας με τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Συνολικά, πάντως, ο Όμιλος Quest παρουσίασε για το 2020 κέρδη μετά από φόρους, ύψου 15,9 εκατ. ευρώ, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την κερδοφορία του 2019.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News