Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 15:45
BUSINESS & FINANCE

Microsoft: Στοίχημα 20 δισ. στην τεχνητή νοημοσύνη

Κοντά σε εξαγορά και της Discord

Microsoft: Στοίχημα 20 δισ. στην τεχνητή νοημοσύνη

Στην εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και φωνητικής αναγνώρισης Nuance Communications, έναντι 19,7 δισ. δολαρίων, προχώρησε η Microsoft, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το τίμημα ισούται με 56 δολάρια ανά μετοχή και κυμαίνεται υψηλότερα κατά 23% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Nuance στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το βράδυ της Παρασκευής.

Η εξαγορά της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1992 και απασχολεί 7.100 εργαζόμενους σε 28 διαφορετικές χώρες, εντάσσεται στην προσπάθεια της Microsoft να ενδυναμώσει τις ροές κερδοφορίας, μέσω μιας σειράς εταιρικών deals.

Η συγκεκριμένη, πάντως, επιχειρηματική συμφωνία είναι η μεγαλύτερη από το 2016, όταν ο αμερικανικός κολοσσός είχε προβεί στην απόκτηση του LinkedIn έναντι 26 δισ. δολαρίων.

Πάντως, πληροφορίες του CNBC αναφέρουν ότι η Microsoft είναι κοντά στην εξαγορά και της εφαρμογής συνομιλιών Discord (σ.σ. έναντι 10 δισ. δολαρίων). Είχε προηγηθεί το 2020 η ανεπιτυχής προσπάθεια εξαγοράς των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok.

Ποια είναι η Nuance

Η εταιρεία έχει έδρα τη Μασσαχουσέτη και είναι γνωστή για τη λειτουργία φωνητικής αναγνώρισης. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει στην παροχή ειδικού λογισμικού στον κλάδο της ιατρικής, συμβάλλοντας στην αυτοματοποίηση των αναφορών ακτινογραφίας.

Με άλλα λόγια, , βοηθάει τους ακτινολόγους να υπαγορεύουν σημειώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της ακτινογραφικής εξέτασης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, το 80% των νοσοκομείων στις ΗΠΑ είναι ήδη πελάτες της Nuance.

Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς, οι δύο εταιρείες ευελπιστούν ότι θα διεισδύσουν περαιτέρω στον κλάδο των cloud υπηρεσιών, καθώς και να επεκτείνουν το πελατολόγιό τους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News