Business & Finance Παρασκευή 6/11/2020, 12:07
BUSINESS & FINANCE

Lockdown: Με ποιες βεβαιώσεις θα γίνεται η μετακίνηση εργαζομένων

Από αύριο, Σάββατο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ειδική βεβαίωση για τη μετακίνησή τους προς και από το χώρο εργασίας τους.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η βεβαίωση αυτή θα χορηγείται από τον εργοδότη μόνο μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη». Ωστόσο σε σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η σχετική βεβαίωση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης forma.gov.gr.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου είναι διαθέσιμες οι αναλυτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, όπως επίσης και τα απαραίτητα έντυπα.

Για βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Η βεβαίωση αναγράφει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, το όνομα του εργοδότη ή την επωνυμία της εταιρείας καθώς και το ωράριο εργασίας. 

Η βεβαίωση συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News