Business & Finance Παρασκευή 6/11/2020, 11:52
BUSINESS & FINANCE

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν, πότε θα πληρωθεί

Ενα μείγμα ενισχυμένων μέτρων με αιχμή την αύξηση της ειδικής επιδότησης στους εργαζομένους που τίθενται σε αναστολή σύμβασης, εντός του Νοεμβρίου, στα 800 ευρώ, επιχειρεί η κυβέρνηση για να στηρίξει οικονομικά εργαζομένους και ανέργους, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19.

Όσον αφορά στο επίδομα των 800 ευρώ, θα δοθεί ολόκληρο σε όσους μείνουν σε αναστολή για έναν μήνα. Αν η αναστολή της σύμβασης είναι λιγότερες ημέρες το ποσό θα δοθεί αναλογικά. Για παράδειγμα όσοι είναι σε αναστολή από 7 έως 30 Νοεμβρίου θα λάβουν το ποσό των 640 ευρώ από το Δημόσιο. Για την πρώτη εβδομάδα του μήνα, που εργάστηκαν κανονικά, θα πληρωθούν κανονικά από τον εργοδότη. 

Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζομένους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί. Οι αιτήσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων θα γίνουν κατά τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα, με τις πληρωμές να έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο 10ήμερο του Δεκεμβρίου. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι το επίδομα θα καταβληθεί στις 20 Δεκεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι θα πρέπει η πρόσληψη και η καταχώρηση του εργαζομένου στο σύστημα «Εργάνη» να έχει γίνει έως τις 4 Νοεμβρίου. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News