Business & Finance Σάββατο 27/02/2021, 13:43
BUSINESS & FINANCE

Νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έως το καλοκαίρι

200 εκατ. ευρώ για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έως το καλοκαίρι

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προανήγγειλε έως το τέλος του καλοκαιριού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του «MoneyReview».

«Έως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το νέο -ακόμη πιο στοχευμένο- πρόγραμμα, στην προσπάθεια μας να μειώσουμε το περιβαντολλογικό αποτύπωμα των νοικοκυριών και την οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προυπολογισμού» σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Εξήγησε δε, ότι στο νέο πρόγραμμα, θα λαμβάνονται υπόψη για την εξέταση των αιτήσεων:

  • η ηλικία κατασκευής του κτιρίου
  • το ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης
  • οι βαθμοημέρες -δηλαδή οι ημέρες ψύχους και υπερβολικής ζέστης
  • τα εισοδηματικά κριτήρια

«Μέσα από αυτή τη σημαντική δράση στοχεύουμε, επίσης, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας» επεσήμανε, με νόημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος κύκλος του προγράμματος έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται από τις 2 Μαρτίου να υποβάλλουν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, ανάλογα με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχουν λάβει..

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκρέκας έκανε ειδική μνεία και στην ανάγκη υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, ιδίως στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο βλαβών ή ατυχημάτων.

«Γιατί μπορεί τον χειμώνα να υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ στο δίκτυο από χιονοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους και αντίστοιχα το καλοκαίρι από πυρκαγιές» τόνισε, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μήδεια» στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Κατά τον ίδιο, το έργο θα έχει αρχικό προϋπολογισμό, ύψους 200 εκατ. ευρώ, και κατά ένα μεγάλο μέρος θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News