Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 14:06
BUSINESS & FINANCE

Γιατί το Twitter λανσάρει το «Super Follow»

Γιατί το Twitter λανσάρει το «Super Follow»

Το λανσάρισμα μίας νέας λειτουργίας, αυτής του «Super Follow», αναμένεται να ξεκινήσει το Twitter, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πηγές εσόδων και να αυξήσει τους ενεργούς χρήστες.

Τι ακριβώς είναι, όμως, το «Super Follow»; Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η συγκεκριμένη λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να χρεώνουν τους followers (ακολούθους), προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες.

Θα πρόκειται επί της ουσίας, για tweets – bonus, στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν την παραπάνω λειτουργία. Φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, μέσω του κατάλληλου αντιτίμου, το ύψος του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί γνωστό.

Εκτός από tweets, όσοι κάνουν χρήση του «Super Follow» θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ομάδες χρηστών, σε ημερήσια newsletter, καθώς κι άλλες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες λειτουργίες, μέσω απευθείας πληρωμών του χρήστη, έχουν δημιουργήσει και οι υπόλοιπες εταιρείες social media, όπως το Facebook, το Youtube και το GitHub.

Πέραν του «Super Follow», το Twitter ανακοίνωσε και τη λειτουργία των λεγόμενων «Κοινοτήτων», οι οποίες θα λειτουργούν όπως ακριβώς και τα Group στο Facebook. Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν ή να συμμετάσχουν στις «Κοινότητες», ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Στόχος των παραπάνω, όπως είναι φυσικό, είναι η αύξηση των ετήσιων εσόδων της αμερικανικής εταιρείας, με τη διοίκηση να θέτει ως βασική επιδίωξη τον διπλασιασμό τους με ορίζοντα το 2023. Δηλαδή από 3,7 δισ. δολάρια το 2020 σε τουλάχιστον 7,5 δισ. δολάρια το 2023.

Επίσης, προσδοκά αύξηση των ενεργών χρηστών σε περισσότερους από 315 εκατ. έως το δ’ τρίμηνο του 2023 -από 192 εκατ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2020. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των χρηστών -προς απαγοήτευση της διοίκησης- παραμένει στάσιμος.

Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή του Twitter στο δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά σχεδόν 4%, φθάνοντας στην τιμή των 74,59 δολαρίων. Ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, βρισκόταν μόλις στα 34,63 δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News