Business & Finance Σάββατο 13/02/2021, 17:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Facebook και το Twitter ξανά ενώπιον επιτροπής στον Λευκό Οίκο

Το Facebook και το Twitter ξανά ενώπιον επιτροπής στον Λευκό Οίκο

Σε συζητήσεις με βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων, βρίσκονται το Facebook και το Twitter, για να καταθέσουν σε ακρόαση τον Μάρτιο, όπως ανέφερε το Politico χθες Παρασκευή, επικαλούμενα άτομα με γνώση επί του θέματος, χωρίς ωστόσο στο δημοσίευμα να αναφέρεται για ποιο λόγο θα κληθούν να καταθέσουν.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα το Facebook συζητάει για να παραστεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, ο CEO, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και αντίστοιχα το Twitter ο διευθύνων σύμβουλός του Τζακ Ντόρσεϊ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ίδια ακρόαση να κληθεί και ο CEO της Alphabet μητρικής της Google, Σάνταρ Πιτσάι. 

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ορισθεί, ωστόσο σύμφωνα με δύο πηγές, η ακρόαση αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο. 
Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις επικεφαλής των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών εμφανίστηκαν σε ακρόαση στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας τον περασμένο Οκτώβριο. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ζήτησαν να μάθουν αναφορικά με τον έλεγχο του περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, ενώ οι Δημοκρατικοί επικεντρώθηκαν κυρίως στις ανεπαρκείς ενέργειες κατά της παραπληροφόρησης για τις προεδρικές εκλογές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Politico 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News