Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 20:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Facebook θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για ειδησεογραφικό περιεχόμενο 

Το Facebook θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια για ειδησεογραφικό περιεχόμενο 

Σχέδια για να επενδύσει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια για να εξασφαλίσει ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, ανακοίνωσε το Facebook, λίγες μόλις ημέρες αφότου η διαμάχη του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την κυβέρνηση της Αυστραλίας σχετικά με την πληρωμή των εκδοτών για τη χρήση του περιεχομένου τους, «χτύπησε κόκκινο». 

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε blog ο αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις της εταιρείας Νικ Κλεγκ, «το 2018 επενδύσαμε 600 εκατ. δολάρια για να στηρίξουμε τη βιομηχανία της ενημέρωσης και σχεδιάζουμε να επενδύσουμε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια επιπλέον τα επόμενα τρία χρόνια». 

Το Facebook είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμο για να συνεργασθεί με τους εκδότες, τόνισε ο Κλεγκ, προσθέτοντας ότι «αναγνωρίζουμε ότι η ποιοτική δημοσιογραφία είναι στην καρδιά της λειτουργίας των ανοιχτών κοινωνιών, ενημερώνοντας και παρακινώντας τους πολίτες».

Τον περασμένο μήνα, το social media ανακοίνωσε συμφωνίες με εκδότες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των The Guardian, Telegraph Media Group, Financial Times, Daily Mail Group και Sky News. Ως αποτέλεσμα, οι εκδότες θα δουν το περιεχόμενό τους να εμφανίζεται στο τμήμα Facebook News, που είναι μια ειδική ενότητα στην πλατφόρμα και η οποία διαθέτει εξατομικευμένες ειδήσεις από εκατοντάδες εκδότες σε κάθε χώρα. 

Όπως επισήμανε ο Κλεγκ, παρόμοιες συμφωνίες έχουν επιτευχθεί στις ΗΠΑ και πως η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκδότες στη Γερμανία και τη Γαλλία. 

Την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook μπλόκαρε τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από την πλατφόρμα του στην Αυστραλία, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, με την οποία έκανε γνωστό ότι θα περάσει ένα νόμο που θα αναγκάζει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να πληρώνει τους εκδότες για τη χρήση των περιεχομένου τους, μια κίνηση όμως που την πήρε πίσω την περασμένη Δευτέρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News