Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 07:20
BUSINESS & FINANCE

Ποια ελληνική ναυτιλιακή μπήκε στο ραντάρ των traders του Reddit

Ποια ελληνική ναυτιλιακή μπήκε στο ραντάρ των traders του Reddit

Μία ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, εισηγμένη στο Nasdaq, φαίνεται ότι είναι ένας από τους επόμενους στόχους των traders του Reddit, των ίδιων που εκτόξευσαν την GameStop και «έκαψαν» όσα hedge funds είχαν ποντάρει στην πτώση της.

Ως γνωστόν, οι traders των χρηματιστηριακών φόρουμ του Reddit αγαπούν τα penny stocks, και η Castor Maritime ξεκίνησε τη χρονιά στα 0,19 δολάρια. Έκτοτε, κάποιοι επεσήμαναν τις υψηλές short θέσεις στη μετοχή, με την ελπίδα να πυροδοτήσουν ένα short squeeze που θα αναγκάσει τα hedge funds να αγοράσουν επιθετικά, οδηγώντας τον τίτλο ακόμα υψηλότερα. Ήδη, πάντως, η μετοχή με το ticker CTRM έχει φτάσει στα 1,73 δολάρια.

Ποια ελληνική ναυτιλιακή μπήκε στο ραντάρ των traders του Reddit-1

Βοηθά, βέβαια, το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει τελευταία και την επέκταση του στόλου της, αγοράζοντας δύο Kamsarmax dry bulk carriers μέσα στο Φεβρουάριο. «Με την ολοκλήρωση των αγορών που πρόσφατα ανακοινώσαμε, ο στόλος μας θα  θα αποτελείται από εννέα πλοία, έχοντας τριπλασιαστεί σε μέγεθος από το περασμένο καλοκαίρι», είπε ο CEO της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης. 

Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε και την είσοδό της στα τάνκερ, με την απόκτηση δύο aframax tankers αντί 27,2 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα για το παρασκήνιο στο Business Talk. 

K. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News