Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 20:34
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft: Βλέπει ως πιθανό στόχο εξαγοράς τη Pinterest

Microsoft: Βλέπει ως πιθανό στόχο εξαγοράς τη Pinterest

Την Pinterest έχει προσεγγίσει η Microsoft τους τελευταίους μήνες με την προοπτική να αγοράσει, σε μία συμφωνία ύψους 51 δισ.δολαρίων, την εταιρεία social media που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όσους ασχολούνται με τη διακόσμηση του σπιτιού και συνταγές φαγητών. 

H Pinterest, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία αυξήθηκε περισσότερο από 600% στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε σηματοδοτήσει στο παρελθόν ότι ήθελε να παραμείνει ανεξάρτητη εταιρεία. 

Η αύξηση της τιμής μετοχής της θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για τη Μicrosoft, παρά το γεγόνός ότι και η δική της μετοχή έχει αυξηθεί περίπου 80% από το χαμηλό που είχε αγγίξει στην αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, και πάλι η κεφαλαιοποίηση της Pinterest αντιστοιχεί μόλις στο 3% της αντίστοιχης της Microsoft που φθάνει τα 1,83 τρισ.δολάρια. 

Πιθανή εξαγορά της Pinterest θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη συμφωνία στα χρονικά της Microsoft, ενώ παράλληλα θα δοκίμαζε και τις προθέσεις της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στις πανίσχυρες εταιρείες τεχνολογίας να προβούν σε συμφωνίες. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Microsoft, η οποία πωλεί τα προϊόντα της κυρίως σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις παρά σε καταναλωτές, έχει αποφύγει τις έντονες πολιτικές επικρίσεις που έχουν δεχθεί οι Facebook και Google. 

Η Microsoft αποκάλυψε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της εταιρείας social media πέρυσι, όταν επιχείρησε να αγοράσει τις αμερικανικές δραστηριότητες της Tik Tok, της κινεζικής εφαρμογής που δέχθηκε έντονες πιέσεις από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να απεξαρτηθεί από τις αμερικανικές της δραστηριότητες για λόγους εθνικής ασφαλείας. 

Microsoft first revealed its interest in acquiring a prominent social media company last year when it tried to buy the US operations of TikTok, a popular Chinese video app that was under pressure to divest its US business over the Trump administration’s national security concerns. The bid for TikTok failed after rival Oracle gatecrashed the talks. 

Τώρα, η Microsoft έχει στραφεί σε online κοινότητες ως ένα μέσο για να φέρει μεγάλης κλίμακας εφαρμογές στην πλατφόρμα της Azure στον χώρο του clouding. Η Pinterest, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών της αυξήθηκε στα 459 εκατομμύρια, στηρίζεται στην Amazon Web Services για βασικό προμηθευτή των υποδομών της.  

Microsoft και Pinterest έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής οιοδήποτε σχόλιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News