Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 22:55
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Βumble: Ξεπέρασε τα 13 δισ.δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Βumble: Ξεπέρασε τα 13 δισ.δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Ξεπέρασε τα 13 δισ.δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Bumble σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στη Wall Street. Η μετοχή της εφαρμογή γνωριμιών Bumble εκτινάχθηκε πάνω από τα 76 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 43 δολάρια που αποτιμήθηκε κατά την αρχική δημόσια εγγραφή. 

Η Βumble, η οποία ελέγχει και τη Badoo, την ιδιαίτερα δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών στην Ευρώπη, αποτελεί μία από τις 24 αμερικανικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και έχουν ιδρυθεί από γυναίκα. 

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν προφίλ πιθανών γνωριμιών και βγάζει κέρδος όταν οι χρήστες πληρώνουν για premium υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα να δουν σε ποιους χρήστες άρεσε ήδη το προφίλ τους. Η διαφορά είναι ότι στη συγκεκριμένη εφαρομγή, οι γυναίκες κάνουν την πρώτη κίνηση με το να στέλνουν μηνύματα σε νέα προφίλ που έχουν δηλώσει ότι τις αρέσουν. “Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ένα ξεχωριστό brand για τις γυναίκες”, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γουίτνι Γολφ Χερντ. 

Η εταιρεία είχε περίπου 2,4 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση από 2,1 εκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το 2019 παρουσίασε αύξηση εσόδων άνω του 35% παρουσιάζοντας κέρδη ύψους 68,6 εκατ.δολαρίων. Ωστόσο, τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων της μειώθηκε 15% σε ετήσια βάση με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάζει ζημίες ύψους 116 εκατ.δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News