Business & Finance Κυριακή 31/01/2021, 19:32
ΗΠΑ

Αντιπρόταση των Ρεπουμπλικανών για το πακέτο του 1,9 τρισ. δολαρίων

Στη Βουλή εντός της εβδομάδας η κυβερνητική πρόταση

Αντιπρόταση των Ρεπουμπλικανών για το πακέτο του 1,9 τρισ. δολαρίων

Αντιπρόταση, η οποία περιλαμβάνει ένα μικρότερο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, κατέθεσε μία ομάδα 10 Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών, εν μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα – μαμούθ του 1,9 τρισ. δολαρίων. 

«Με την υποστήριξή σας, πιστεύουμε ότι το Κογκρέσο μπορεί να εργαστεί σ’ ένα πακέτο ανακούφισης, το οποίο θα παράσχει σημαντική και αποτελεσματική βοήθεια στους Αμερικανούς και θα θέσει την οικονομία σε μονοπάτι ανάκαμψης» ανέφεραν οι Γερουσιαστές, σε επιστολή προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Κατά τους ίδιους, η πρότασή τους περιλαμβάνει «πιο στοχευμένα μέτρα σε όσους Αμερικανούς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες». Προτείνουν δε, την αξιοποίηση 160 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων κατά της Covid, όπως και για τη θεραπεία των νοσούντων. 

«Πρόκειται για ένα μικρότερο πακέτο σε σχέση με το 1,9 τρισ. δολάρια, επειδή αυτό που έχει προτείνει η κυβέρνηση δεν σχετίζεται μόνο με τον κορωνοϊό» διευκρίνισε ο Γερουσιαστής Ρο Πόρτμαν, ένας εκ της ομάδας των «10». 

«Ο πρόεδρος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες, αρκεί αυτές να βελτιώνουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης» ανταπάντησε ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου και στενός σύμβουλος του Μπάιντεν, Μπράιαν Ντις.

Αξίζει να σημεωθεί πάντως, ότι η πρόταση του Λευκού Οίκου για πακέτο βοήθειας 1,9 τρισ. δολαρίων αναμένεται να εισαχθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ακολουθώντας τον δρόμο για την επικύρωση από το Κογκρέσο.

Κατά πάσα πιθανότητα, τόσο η Βουλή όσο και η Γερουσία θα ανάψουν το πράσινο φως για την έγκριση της κυβερνητικής πρότασης, με τον Τζο Μπάιντεν να υλοποιεί άμεσα μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News