Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 23:06
ΗΠΑ

Γέλεν: Προανήγγειλε μεγάλες επενδύσεις σε εργασία και υποδομές

Γέλεν: Προανήγγειλε μεγάλες επενδύσεις σε εργασία και υποδομές

Την πρόθεση της νέας κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να επικεντρωθεί σε επενδύσεις στην αγορά εργασίας και σε υποδομές, προτού προχωρήσει σε νέες εμπορικές συμφωνίες, υπογράμμισε η Τζάνετ Γέλεν, που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Η Γέλεν, η υποψηφιότητα της οποίας για το θώκο της υπουργού Οικονομικών θα επικυρωθεί επίσημα αύριο Παρασκευή, δεσμεύθηκε να συνεργαστεί πιο στενά με τους εταίρους των ΗΠΑ προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Κίνα. Στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ θα προτάξουν μία εμπορική συμφωνία με την Ταϊβάν, η Γέλεν απάντησε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία νέα εμπορική συμφωνία, προτού οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις στην αγορά εργασίας και στις υποδομές. Οπως είπε, η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα. 

Τόνισε ακόμη ότι στα σχέδια της νέας κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει μία «δυναμική εμπορική ατζέντα» και στο πλαίσιο αυτό δεσμεύθηκε να εργαστεί στενά με τον Μπάιντεν «για να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εταίρους, να ξαναχτίσει τις γέφυρες και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν την ευημερία της Αμερικής και θα βάλουν τους εργαζομένους της στην πρώτη θέση», σύμφωνα με ένα μέρος της ομιλίας της στο Κογκρέσο. 

Στο ερώτημα, εάν η πρόταση Μπάιντεν για αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή θα μπορούσε να πλήξει την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων, ειδικά σε σχέση με την Κίνα, η Γέλεν απάντησε ότι η όποια αύξηση της εταιρικής φορολογίας θα συνοδευθεί από «μαζικές επενδύσεις» που θα ωφελήσουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Επεσήμανε δε, ότι η πρόταση του Μπάιντεν να αυξήσει τον φορολογικό συντελεστή προς επιχειρήσεις στο 28%, εξακολουθεί να κρατά τον φόρο χαμηλότερα από τα επίπεδα που βρισκόταν εδώ και πολλές δεκαετίες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News