Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 21:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Αναθεώρηση επί τα βελτίω της αμερικανικής ανάπτυξης για το 2021

Goldman Sachs: Αναθεώρηση επί τα βελτίω της αμερικανικής ανάπτυξης για το 2021

Σε αναθεώρηση επί τα βελτίω για δεύτερη φορά στη διάρκεια του τρέχοντος μήνα αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6,6%, έναντι 6,4% των προηγούμενων προβλέψεων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Σάββατο. 

Οι οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναμένουν ότι τα σχέδια του νεοεκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν για στήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, θα προσφέρουν ώθηση στην ανάκαμψή της.

Υπό το πλαίσιο αυτό οι αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα κυβέρνηση θα απελευθερώσει άμεσα 1,1 τρισ. δολάρια, για τα νέα μέτρα στήριξης. 

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε την Πέμπτη ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, τονίζοντας ότι απαιτούνται τολμηρές επενδύσεις για να γίνει «ανάφλεξη» της οικονομίας και να επιταχυνθεί η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

«Η μεγαλύτερη στήριξη στα χαμηλά εισοδήματα και οι περισσότερες κρατικές δαπάνες υποδεικνύουν μια ισχυρότερη ανάπτυξη για αργότερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές. 

moneyreview με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News