Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 15:36
ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ικανοποίηση στην Κομισιόν για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ

Ικανοποίηση στην Κομισιόν για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ

Ικανοποίηση στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφερε η πρόταση του επερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, ωστόσο όπως επισημαίνουν κύκλοι της Κομισιόν, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διεξαχθούν συμπεράσματα για την επίδραση που θα έχει.

Όπως τόνισε χθες ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, θα χρειασθούν τολμηρές επενδύσεις, προκειμένου να γίνει «ανάφλεξη» στην αμερικανική οικονομία και να επιταχυνθεί η διανομή των εμβολίων.

«Το πακέτο έρχεται έγκαιρα, καθώς η μετάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις καθώς το πακέτο θα βρίσκεται σε διαβούλευση στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ, οπότε είναι αρκετά νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για τον πιθανό αντίκτυπο που θα έχει στην αμερικανική οικονομία».

Η παγκόσμια οικονομία ψάχνει να βρει «τα πατήματά της» μετά το πλήγμα του κορωνοϊού και για να σταθεί ξανά στα πόδια της, είναι επιτακτικής ανάγκης η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News