Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 20:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξανά στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η Google 

Ξανά στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η Google 

Αντιμέτωπη με τις αμερικανικές αρχές είναι πιθανό να βρεθεί για άλλη μία φορά η Aphabet μητρική της Google, καθώς σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση επί του θέματος και τις οποίες επικαλείται το Reuters, εισαγγελείς ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή αναφορικά με τη μηχανή αναζήτησης και το Play Store για τα τηλέφωνα με λειτουργικό Android. 

Μαζί με την αγωγή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε τον Οκτώβριο, αυτή (η οποία σύμφωνα με τις πηγές θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο) θα είναι η τέταρτη αγωγή κατά του τεχνολογικού κολοσσού από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες και στις τέσσερις καταγγέλλουν την εταιρεία για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στο διαδίκτυο. 

Η Google αποκλείει τις εφαρμογές με ακατάλληλο περιεχόμενο από το κατάστημά της, και επιπλέον απαιτεί από ορισμένες εφαρμογές να χρησιμοποιούν τα δικά της εργαλεία πληρωμών και να της καταβάλουν  έως και το 30% των εσόδων τους.

Πέρυσι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους προγραμματιστές, όταν ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το ποσοστό αυτό. 

Σχολίαζοντας την πιθανή νέα αγωγή, η Google δήλωσε ότι το λειτουργικό της σύστημα Android για κινητά, επιτρέπει στους χρήστες την πρόσβαση σε πολλά καταστήματα εφαρμογών, όπερ οι προγραμματιστές έχουν επιλογές για τις εφαρμογές τους πέραν του  Play Store.

«Οι περισσότερες συσκευές με λειτουργικό Android διαθέτουν τουλάχιστον δύο προεγκατεστημένα καταστήματα εφαρμογών και οι καταναλωτές μπορούν να εγκαταστήσουν και επιπλέον καταστήματα εφαρμογών», δήλωσε ο Σαμίρ Σαμάτ Samat, αντιπρόεδρος για το Android και το Google Play.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News