Business & Finance Παρασκευή 15/01/2021, 08:03
ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Πακέτο μέτρων 1,9 τρισ. δολαρίων για την οικονομία

Πακέτο μέτρων 1,9 τρισ. δολαρίων για την οικονομία

Ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνση ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, παρουσίασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το πιο θανατηφόρο στάδιο της πανδημίας, ο Μπάιντεν μίλησε για «μία κρίση όπου οι άνθρωποι υποφέρουν βαθιά».  

Το φιλόδοξο και ευρύ πρόγραμμα περιλαμβάνει 160 δισ. δολάρια για την ενίσχυση των προσπαθειών εμβολιασμού και τεστ καθώς και βοήθεια 350 δισ. δολαρίων για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις. Επίσης, προβλέπει ελάφρυνση 1 τρισ. δολαρίων για τα νοικοκυριά, μέσω άμεσων πληρωμών και επιδομάτων ανεργίας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να δράσουμε και πρέπει να δράσουμε τώρα», τόνισε ο Μπάιντεν.

Εάν εγκριθεί, το σχέδιο αυξάνει τα 600 δολάρια που θα δίνονταν στους Αμερικανούς στα 1.400 δολάρια. «Θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά του να δώσουμε ελάφρυνση συνολικού ύψους 2.000 δολαρίων στους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο», τόνισε ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η επιπρόσθετη ασφάλιση των ανέργων θα αυξηθεί επίσης στα 400 δολάρια την εβδομάδα από 300 δολάρια και θα επεκταθεί έως το Σεπτέμβριο.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, εκατομμύρια Αμερικανών, χωρίς να φταίνε, έχασαν την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που έρχεται με μία δουλειά και έναν μισθό», αναγνώρισε ο Μπάιντεν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News