Business & Finance Κυριακή 31/01/2021, 15:43
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα

Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες

Θ. Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα

Την υπενθύμιση ότι τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το κυβερνητικό στέλεχος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις και να φορούν φάσκα. 

Αφού απαρίθμησε τα μέτρα στήριξης προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα, παρότι προς το παρόν δεν προκύπτει ζήτημα ταμειακών διαθέσιμων. 

Όσον αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, εξήγησε ότι ένας στους δύο έμεινε εκτός της παροχής, καθώς σημειώθηκε αύξηση του τζίρου. Ειδικότερα, από τις 730.000 αιτήσεις, οι 260.000 είχαν αυξημένο τζίρο κατά το τελευταίο 4μηνο. 

Ειδική αναφορά έκανε και στο επίδομα θέρμανσης, σημειώνοντας ότι δίνεται παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υποβληθούν τα τιμολόγια και να γίνει η κατάθεση των χρημάτων.

Ερωτηθείς τέλος, για τις φορολογικές δηλώσεις, υπογράμμισε ότι ο τρόπος συμπλήρωσης και κατάθεσης θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας και του τουρισμού. 

«Κάποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν, αλλά πολύ προσεκτικές και θα αφορούν αυτούς που πράγματι έχουν πληγεί» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότις «τα δημόσια οικονομικά μάς επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News