Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 14:43
BUSINESS & FINANCE

J&J: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο

Τα οικονομικά μεγέθη του δ' τριμήνου

J&J: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο

Καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Johnson & Johnson στο δ’ τρίμηνο του 2020, με τη φαρμακευτική εταιρεία παράλληλα να ανακοινώνει εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά της Covid.

Πιο συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,86 δολάρια ενώ τα συνολικά έσοδα έφθασαν τα 22,48 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές της Refinitiv ανέμεναν κέρδη 1,82 δολαρίων και έσοδα 21,67 δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά το προωθούμενο εμβόλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής, Άλεξ Γκόρκσι, διαβεβαίωσε ότι σύντομα, εντός της εβδομάδας, θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της J&J θα είναι το πρώτο, το οποίο θα χρειάζεται μόλις μία δόση για την απόκτηση των απαιτούμενων ποσοστών ανοσίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2021 θα διαμορφωθούν μεταξύ 9,40 και 9,60 δολαρίων ανά μετοχή.

Όσον αφορά τα μεγέθη του δ’ τριμήνου, τα έσοδα από τον κλάδο των φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν στα 12,26 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 1,4% και ανήλθαν σε 3,6 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News