Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 16:40
BUSINESS & FINANCE

Merck: Σταματά τις έρευνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Merck: Σταματά τις έρευνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Σταματά τις έρευνες για την ανάπτυξη δύο πειραματικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού η Merck & Co., αφότου τα πρώτα στοιχεία των δοκιμών έδειξαν ότι τα σκευάσματα δεν μπόρεσαν να πυροδοτήσουν ανοσολογική ανταπόκριση συγκρίσιμη με τη φυσική μόλυνση ή τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ο αμερικανικός γίγαντας της φαρμακευτικής, που έχει ιστορικό επιτυχούς ανάπτυξης εμβολίων, υιοθέτησε διαφορετική στρατηγική από τις ανταγωνιστικές Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, χρησιμοποιώντας την πιο παραδοσιακή προσέγγιση των εμβολίων που στηρίζονται σε αποδυναμωμένους ιούς. Το ένα πειραματικό σκεύασμα στηρίχθηκε στην τεχνολογία του εμβολίου της Merck κατά του έμπολα και το άλλο στο εμβόλιο κατά της ιλαράς.

Τα αποτελέσματα ήταν «απογοητευτικά και μία σχετική έκπληξη», είπε ο Νικ Καρτσώνης, ανώτερος αντιπρόεδρος κλινικών ερευνών για τις μεταδοτικές ασθένειες και τα εμβόλια στη Merck Research Laboratories. «Δεν είχαμε αυτά που χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», δήλωσε στο Bloomberg.

Αφότου εξέτασε τα στοιχεία, η Merck αποφάσισε να σταματήσει το πρόγραμμα και να στρέψει τους πόρους αυτούς στις προσπάθειές της να αναπτύξει θεραπείες για την Covid-19.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News