Business & Finance Πέμπτη 25/04/2024, 13:35
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Κέρδη άνω του αναμενόμενου στο α’ τρίμηνο του 2024

Deutsche Bank: Κέρδη άνω του αναμενόμενου στο α’ τρίμηνο του 2024

Αύξηση 10% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2024, μεγαλύτερη από τα αναμενόμενη, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Deutsche Bank. Η απόδοση αυτή οφείλεται στην ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής της τράπεζας.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 1,275 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη συνολική πρόβλεψη των αναλυτών για 1,23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη πρώτου τριμήνου από το 2013 ενώ παράλληλα σηματοδοτεί το 15ο συνεχόμενο τριμηνιαίο κέρδος της τράπεζας.

Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 7,8 δισ. ευρώ, τα οποία η τράπεζα απέδωσε στην αύξηση των προμηθειών και των εσόδων από αμοιβές, μαζί με την ισχύ στον τομέα του σταθερού εισοδήματος και των νομισμάτων. Τα στοιχεία για τα έσοδα ήταν πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 7,73 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της επενδυτικής της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 13% στα 3 δισ. ευρώ, μετά από μια πτώση 9% μέχρι το σύνολο του 2023, η οποία είχε συμπαρασύρει τα συνολικά κέρδη. Η επίδοση αυτή καθιστά το τμήμα ως την πιο κερδοφόρα μονάδα της Deutsche Bank, χάρη στην αύξηση των εσόδων από χρηματοδοτήσεις και πιστωτικές συναλλαγές.

Άλλα σημαντικά σημεία το α’ τρίμηνο

  • Καθαρές εισροές ύψους 19 δισ. ευρώ στους τομείς της ιδιωτικής τράπεζας και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
  • Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες ήταν 439 εκατ. ευρώ, από 488 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
  • Ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1) – ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών  ήταν 13,4%, σε σύγκριση με 13,6% την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Υπάρχει δυναμική στις επιχειρήσεις, στην πραγματικότητα και στις τέσσερις επιχειρήσεις, και πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη», δήλωσε την Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank James von Moltke στο CNBC. «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας για το κόστος και την επιστροφή κεφαλαίου στο τρίμηνο», τόνισε.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,16 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.
Το 2023, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς στοχεύει σε 2,5 δισ. ευρώ για να είναι αποτελεσματικότερη λειτουργικά ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία και να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News