Business & Finance Σάββατο 6/04/2024, 22:00
BUSINESS & FINANCE

McDonald’s: Εξαγοράζει και τα 225 εστιατόρια από το franchise του Ισραήλ

McDonald’s: Εξαγοράζει και τα 225 εστιατόρια από το franchise του Ισραήλ

Η McDonald’s υπέγραψε συμφωνία για την αγορά και των 225 εστιατορίων που ανήκαν στο franchise της στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα fast-food, μετά την επί μήνες συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεων λόγω της δράσης φιλοπαλαιστινιακού μποϊκοτάζ εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Τα καταστήματα εστιατορίων στο Ισραήλ ανήκουν στον τοπικό δικαιοπάροχο Alonyal Ltd., ο οποίος ανήκει στον ισραηλινό επιχειρηματία Omri Padan, για περισσότερα από 30 χρόνια.

«Έχει υπογραφεί συμφωνία για την πώληση της Alonyal στην McDonald’s Corporation», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία την Πέμπτη. «Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η McDonald’s Corporation θα είναι ιδιοκτήτρια των εστιατορίων και των λειτουργιών της Alonyal Limited, ενώ οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν με ισοδύναμους όρους». Η εταιρεία δεν γνωστοποίησε το ποσό της αγοράς.

Η McDonald’s ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο την πρώτη της απώλεια εσόδων μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η οποία επλήγη από την αδύναμη αύξηση των πωλήσεων στο τμήμα της που περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή.

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, έχουν μποϊκοτάρει τη μάρκα λόγω της θεωρούμενης υποστήριξής της προς το Ισραήλ -κάτι που η διοίκηση της αλυσίδας αρνείται- μετά την κίνηση του κλάδου franchise του Ισραήλ να παρέχει δωρεάν γεύματα McDonald’s στους ισραηλινούς στρατιώτες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους και πήραν επιπλέον 253 ως ομήρους

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει πλέον περισσότερα από 33.000 θύματα στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα, και η σύγκρουση έχει έχει οδηγήσει τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιούν για επικείμενο λιμό για περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Τον Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Chris Kempczinski έκανε λόγο για σημαντικές επιχειρηματικές επιπτώσεις στην αγορά της αλυσίδας στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες χώρες εκτός της περιοχής, όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, ως αποτέλεσμα του πολέμου και αυτού που αποκάλεσε συναφή παραπληροφόρηση για την εταιρεία.

«Είμαστε θορυβημένοι από την παραπληροφόρηση και τις ανακριβείς αναφορές σχετικά με τη θέση μας ως απάντηση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», ανέφερε η McDonald’s Corp. τον Νοέμβριο.

«Η McDonald’s Corporation δεν χρηματοδοτεί ούτε υποστηρίζει καμία κυβέρνηση που εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση, και οποιεσδήποτε ενέργειες από τους τοπικούς επιχειρηματικούς εταίρους μας, έγιναν ανεξάρτητα χωρίς την έγκριση της McDonald’s», σημειώνεται.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

McDonald’s: Πλήγμα για πωλήσεις και έσοδα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

«Μπορείς να χαμογελάς για οκτώ ώρες;» – Όταν η Σοβιετική Ένωση γεύτηκε τον καπιταλισμό

Πώς τα McDonald’s κινούν την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News