Business & Finance Δευτέρα 1/04/2024, 21:15
BUSINESS & FINANCE

Advent: Σε προχωρημένες συνομιλίες για εξαγορά της υποστηριζόμενης από τον Ryan Reynolds, Nuvei

Η αξία των εξαγορών από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια με στόχο εταιρείες στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκε σχεδόν 7% φέτος, σε περίπου 44 δισ. δολάρια

Advent: Σε προχωρημένες συνομιλίες για εξαγορά της υποστηριζόμενης από τον Ryan Reynolds, Nuvei

Η Advent International συμφώνησε να αγοράσει την καναδική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Nuvei Corp. έναντι 6,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει μεταξύ των ιδιωτικών επενδυτών.

Η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει 34 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για τη Nuvei σύμφωνα με το Bloomberg. «Αυτή η συναλλαγή σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου για τη Nuvei και είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την Advent για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες και τους υπαλλήλους μας και να αξιοποιήσουμε τις σημαντικές ευκαιρίες που παρέχει αυτή η επένδυση», ανέφερε ο Philip Fayer, διευθύνων σύμβουλος της Nuvei. 

Οι μετοχές της Nuvei έχουν αυξηθεί περισσότερο από 16% από τις 18 Μαρτίου, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες με την Advent. Η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 47% κατά τη διάρκεια των 12 μηνών μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η Nuvei έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 4,6 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η Nuvei, η οποία υποστηρίζεται από τον Καναδό ηθοποιό Ryan Reynolds, παρέχει υπηρεσίες πληρωμών και συνεργάζεται με εμπορικά σήματα όπως η Virgin Atlantic Airways Ltd., η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας Shein Group Ltd. και οι εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων DraftKings Inc. και BetMGM. 

Η Fayer, η Novacap Management Inc. και η CDPQ θα μεταβιβάσουν την πλειονότητα των μετοχών τους στην εταιρεία, καθώς αυτή ιδιωτικοποιείται, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση 

Η αξία των εξαγορών από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια με στόχο εταιρείες στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκε σχεδόν 7% φέτος, σε περίπου 44 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Αυτό συγκρίνεται με αύξηση 38% για τις ευρύτερες συγχωνεύσεις και εξαγορές που στοχεύουν στην περιοχή.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες εξαγορές στον κλάδο των τροφίμων και ποτών ετοιμάζει το fund SMERC

Αύξηση στα mega deals το 2024 – Ανακάμπτει η αγορά

EY: Αλμα 34% των συγχωνεύσεων – εξαγορών στον κλάδο επιστημών υγείας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News