Business & Finance Πέμπτη 15/02/2024, 17:18
BUSINESS & FINANCE

Viva Wallet: Δεν εμπλεκόμαστε σε νομική διαδικασία μεταξύ των μετόχων

Viva Wallet: Δεν εμπλεκόμαστε σε νομική διαδικασία μεταξύ των μετόχων

Στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο Μετόχων, η Viva Wallet εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνει τα παρακάτω:

«Η Εταιρεία δεν εμπλέκεται σε καμία νομική διαδικασία με οποιονδήποτε από τους Μετόχους της και συνεχίζει να ακολουθεί την αναπτυξιακή πορεία της στην Ευρώπη, δυναμικά και με συνέπεια.

Η Viva Wallet βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση, με τους Μετόχους της να μοιράζονται το ίδιο έντονο ενδιαφέρον για την επιτυχημένη ανάπτυξή της, δεδομένης της καινοτόμου επιχειρηματικής προσέγγισής της και της ισχυρής θέσης της στην αγορά:

  • Διαθέτει το μεγαλύτερο αποτύπωμα συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή τράπεζα στην Ευρώπη, με φυσική παρουσία σε 24 χώρες, εξυπηρετώντας εμπόρους σε όλη την περιοχή.
  • Είναι η μοναδική technology bank στην Ευρώπη με υποδομή αποκλειστικά στο cloud, με άμεση συνδεσιμότητα με όλα τα διεθνή και Ευρωπαϊκά τοπικά σχήματα καρτών, σε πλήρη συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο KYC/AML όλων των χωρών, διαθέτοντας τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας πληρωμών.
  • Εποπτεύεται από τις τοπικές Κεντρικές Τράπεζες και τις Εποπτικές Αρχές σε όλη την Ευρώπη, ενώ σε κανένα από τα φυσικά υποκαταστήματά της δεν έχει επιβληθεί οποιοδήποτε ρυθμιστικό πρόστιμο από καμία από τις αρχές αυτές.
  • Αλλάζει τα δεδομένα στις πληρωμές με την καινοτόμο τεχνολογία Tap on Any Device, η οποία επιτρέπει την αποδοχή πληρωμών μέσω οποιασδήποτε συσκευής, απελευθερώνοντας τους εμπόρους από τα δύσχρηστα τερματικά παλαιού τύπου.
  • Έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μηδενικό δανεισμό, ώστε να συνεχίσει να επενδύει απρόσκοπτα στην ανάπτυξή της. 

H Viva Wallet συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει την επέκτασή της στις ΗΠΑ. Αυτό είναι μέρος της Στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί, όπως αυτή ορίζεται ξεκάθαρα στη Συμφωνία Μετόχων (Shareholder Agreement) ανάμεσα στην Εταιρία, στον ελέγχοντα μέτοχο πλειοψηφίας – WeRealize – και στον μη-ελέγχοντα μέτοχο μειοψηφίας – J.P. Morgan.

Για τη Viva Wallet o στόχος παραμένει ο ίδιος: Συνεχίζει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τη στρατηγική της, η οποία έχει συμφωνηθεί από κοινού από τους δύο Μετόχους της».

Διαβάστε επίσης:

FT: Αγωγή Viva Wallet εναντίον JP Morgan – Οι κατηγορίες

Μειώνεται η συμμετοχή της JP Morgan στο ΔΣ της Viva Wallet

Την απόκτηση του 48,5% της Viva Wallet ανακοίνωσε η JP Morgan

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News