Business & Finance Πέμπτη 28/12/2023, 14:05 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μειώνεται η συμμετοχή της JP Morgan στο ΔΣ της Viva Wallet

Μειώνεται η συμμετοχή της JP Morgan στο ΔΣ της Viva Wallet

Δώδεκα μήνες μετά την είσοδο της JPMorgan Chase στην Viva Wallet, με την εξαγορά του 48,5% αντί 800 εκατ. δολαρίων, οι στρατηγικές διαμάχες μεταξύ των δύο πλευρών που είχαν διαφανεί από τους πρώτους μήνες του deal φαίνεται πως συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού συνδρομητικού site, Information, η πλευρά Καρώνη αγνόησε αίτημα της JPMorgan για διορισμό δικών της εκπροσώπων στο ΔΣ της Viva Wallet στη θέση δύο που παραιτήθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Ειδικότερα, την αρχή έκανε με γραπτή της επιστολή στις 24 Οκτωβρίου η Jessica Marlborough για να ακολουθήσει έναν μήνα αργότερα η παραίτηση του James Crotty. Αντίθετα, στο διοικητικό συμβούλιο της Viva Wallet τοποθετήθηκαν, ως μη εκτελεστικά μέλη, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Δημήτρης Κοντούλης (ως μη εκτελεστικό μέλος) και ο Δημήτρης Αφεντούλης (ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι επικεφαλής του Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση. Μάλιστα, σύμφωνα με το Information, ο Χάρης Καρώνης είχε προτείνει στην JPMorgan να βγάλει και τον μοναδικό, πλέον, εκπρόσωπό της από το Δ.Σ (τον Elliott James), αλλά πρόσφατα άλλαξε γνώμη. 

Ερωτήματα

Κάποιοι αποδίδουν τις κινήσεις της πλειοψηφίας σε καθυστερήσεις που παρατηρούνται από την πλευρά της JPMorgan σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής fintech εταιρείας – π.χ. στην έκδοση νέου δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ και στην εκτέλεση του πλάνου νέων εξαγορών – εγείροντας ευρύτερα ερωτήματα για τις τακτικές του αμερικανικού οίκου σε ορισμένες εξαγορές, όπως ήταν αυτήν της εταιρείας δανείων σε φοιτητές, Frank, η οποία αποδείχθηκε μια απάτη.

Από την άλλη πλευρά, υπενθυμίζονται διαφωνίες που είχε πριν το deal, ο CEO της Viva, Χάρης Καρώνης και με παλαιότερους μετόχους της εταιρείας, όπως είναι η Deca Investments.

«Ανύπαρκτο ζήτημα»

Πάντως η JPMorgan απάντησε στο site ότι συνεχίζει να συζητά με την Viva για την τοποθέτηση δικών της εκπροσώπων στο ΔΣ της ελληνικής εταιρείας. Στο ίδιο μήκος κύματος, εκπρόσωπος της Viva δήλωσε πως η αντικατάσταση των εκπροσώπων της JPMorgan «είναι ανύπαρκτο ζήτημα» και πως η εταιρεία «βρίσκεται σε συνεχή εποικοδομητικό διάλογο με τους μετόχους της».

Διαβάστε επίσης: 

Έως 6,4 δισ. ευρώ η αξία των 10 κορυφαίων ελληνικών startups

Το μεγάλο λάθος της JP Morgan: H startup που εξαπάτησε τον Ντάιμον

Την απόκτηση του 48,5% της Viva Wallet ανακοίνωσε η JP Morgan

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS