Business & Finance Πέμπτη 4/01/2024, 22:45
BUSINESS & FINANCE

OpenAI: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το ηλεκτρονικό κατάστημα με custom εκδόσεις του ChatGPT

OpenAI: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το ηλεκτρονικό κατάστημα με custom εκδόσεις του ChatGPT

Η OpenAI σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα την επόμενη εβδομάδα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται προσαρμοσμένες εκδόσεις του δημοφιλούς chatbot ChatGPT της εταιρείας, σύμφωνα με ένα email που στάλθηκε σε ορισμένους χρήστες την Πέμπτη.

Η OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε στο συνέδριο προγραμματιστών της τον Νοέμβριο ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να αρχίσουν να δημιουργούν GPTs -ο όρος της για τις προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT- χωρίς να χρειάζεται να μάθουν καθόλου προγραμματισμό. Με αυτή την επιλογή, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα chatbots που διδάσκουν μαθηματικά σε ένα παιδί ή να βρουν διάφορες συνταγές κοκτέιλ.

Η OpenAI δήλωσε αρχικά ότι σχεδίαζε να θέσει σε λειτουργία ένα κατάστημα αργότερα μέσα στον Νοέμβριο, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν προσαρμοσμένα chatbots από άλλους χρήστες -και να βγάλουν χρήματα από τα δικά τους- όπως θα μπορούσαν να κάνουν με τις εφαρμογές στο App Store της Apple Inc. Η OpenAI, όμως, καθυστέρησε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος για τις αρχές του 2024, επικαλούμενη τη διακοπή που προκάλεσε η απομάκρυνση και η επαναφορά του διευθύνοντος συμβούλου Sam Altman τον Νοέμβριο.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη την Πέμπτη, το οποίο είχε παραλήπτες άτομα που έχουν κατασκευάσει GPT, δεν προσδιόρισε ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος. Εκπρόσωπος της OpenAI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η τάση της δεκαετίας – Τζίρος 420 δισ. έως το 2027

NYT: Μηνύουν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου

FT: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2023

OpenAI: Σε συνομιλίες για νέα χρηματοδότηση αξίας 100 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News