Business & Finance Τετάρτη 27/12/2023, 16:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NYT: Μηνύουν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου

NYT: Μηνύουν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου

Οι New York Times μήνυσαν την OpenAI και τη Microsoft για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων την Τετάρτη, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στην ολοένα και πιο έντονη νομική μάχη για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση δημοσιευμένων έργων για την εκπαίδευση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Οι Times είναι ο πρώτος μεγάλος αμερικανικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης που μήνυσε τις εταιρείες, τους δημιουργούς του ChatGPT και άλλων δημοφιλών πλατφορμών AI, για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τα γραπτά τους έργα. Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν, υποστηρίζει ότι εκατομμύρια άρθρα που δημοσιεύθηκαν από τους Times χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση αυτοματοποιημένων chatbot που πλέον ανταγωνίζονται το ειδησεογραφικό μέσο. 

Η μήνυση καλεί μεταξύ άλλων τις εταιρείες να καταστρέψουν οποιαδήποτε μοντέλα chatbot και δεδομένα εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα των Times.

Η OpenAI και άλλες εταιρείες τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης – που χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία διαδικτυακών κειμένων, από άρθρα εφημερίδων μέχρι ποιήματα, εκπαιδεύοντας chatbots – προσελκύουν χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από NYT 

Διαβάστε επίσης: 

Το 2023 ήταν μόνο η αρχή: Τα 10 game changers του έτους

OpenAI: Σε συνομιλίες για νέα χρηματοδότηση αξίας 100 δισ. δολαρίων

Τι θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη στον χώρο των videogames

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News