Business & Finance Πέμπτη 4/01/2024, 11:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η τάση της δεκαετίας – Τζίρος 420 δισ. έως το 2027

UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η τάση της δεκαετίας – Τζίρος 420 δισ. έως το 2027

Η βιομηχανία της τεχνολογίας βρίσκεται στα πρώτα στάδια ενός τεράστιου αναπτυξιακού κύκλου, καθώς η ευρεία χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην παγκόσμια οικονομία θα γιγαντώσει την αγορά, με τον τζίρο της να φτάνει στα 420 δισ. δολάρια έως το 2027, προβλέπει η UBS.

Ο οίκος έχει αναβαθμίσει τις σχετικές προβλέψεις του κατά 40%. «Όταν δημοσιεύσαμε τις προβλέψεις μας για τα έσοδα της βιομηχανίας της τεχνητής νοημοσύνης, πέρυσι, περιμέναμε ανάπτυξη από τα 28 δισ. δολάρια το 2022 στα 300 δισ. δολάρια έως το 2027. Αυτό μεταφραζόταν σε συνολικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 61%», σημειώνουν οι αναλυτές. «Αλλά τώρα αναβαθμίζουμε περαιτέρω τις εκτιμήσεις μας, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι ότι είμαστε υπερβολικά συντηρητικοί. Τώρα προβλέπουμε έσοδα 420 δισ. δολαρίων έως το 2027 για τη βιομηχανία – με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 72% και 15πλασιασμό μέσα σε μόλις πέντε χρόνια».

«Εάν η κυκλοφορία της εφαρμογής ChatGPT είναι η ‘στιγμή  iPhone’ για την βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης, η πρόσφατη παρουσίαση διάφορων εφαρμογών όπως τα Copilots και λειτουργιών όπως τα Turbo και vision από την OpenAI το τέταρτο τρίμηνο του 2023, σημαίνει ότι η ‘στιγμή App Store’ για τη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης έχει φτάσει, κατά την άποψή μας», αναφέρουν οι αναλυτές της UBS.

Σύμφωνα με τον οίκο, η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και μεγάλα κομμάτια της τεχνολογικής βιομηχανίας, ενώ θα αποτελέσει την «τάση της δεκαετίας» στον κλάδο. Κανένα άλλο κομμάτι της αγοράς δεν έχει τόσο υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.  

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ian Bremmer: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει την γεωπολιτική τάξη πραγμάτων

Deloitte: Πάνω από τα 10 δισ. ευρώ ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης για την ελληνική οικονομία έως το 2030

To ChatGPT έχει γενέθλια – Μας αποκάλυψε τις πιο παράξενες ερωτήσεις που του έχουν κάνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News