Business & Finance Τρίτη 20/06/2023, 22:02
ΒUSINESS & FINANCE

Ελον Μασκ: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας στη Νέα Υόρκη

Ελον Μασκ: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας στη Νέα Υόρκη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι σήμερα στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μόντι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Ο Mασκ και ο Μόντι αναμένεται να συζητήσουν τα φιλόδοξα σχέδια της Tesla στην ασιατική χώρα, τη δημιουργία μιας κατασκευαστικής βάσης και πιθανά κίνητρα για την παραγωγή μπαταριών. Η Tesla έχει συζητήσει τη λειτουργία μονάδων της στην Ινδία στο παρελθόν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία εκεί.

Η μεγαλύτερη μεταποιητική βάση της Tesla εκτός των ΗΠΑ βρίσκεται στην Κίνα, ενώ διαθέτει επίσης σε μια μεγάλη εγκατάσταση έξω από το Βερολίνο. Το Μάρτιο, η Tesla αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς περισσότερες πολυεθνικές των ΗΠΑ προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μακριά από την Κίνα και να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει επίσης φιλοδοξίες να φέρει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στη χώρα καθώς προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με την Κίνα και την Ευρώπη.

Η Tata Motors, η Mahindra & Mahindra και η Ola Electric είναι μεταξύ των κορυφαίων εγχώριων παικτών στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ινδίας. Ενώ η Ινδία θεωρείται ευρέως ως αναπτυσσόμενη αγορά για την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

«Στην Ινδία και σε όλες τις περιοχές εκτός των τριών μεγάλων αγορών ηλεκτρικών οχημάτων, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αντιπροσωπεύσουν το 2-3% των πωλήσεων αυτοκινήτων το 2023, ένα σχετικά μικρό αλλά αυξανόμενο μερίδιο», σημειώνει η IEA.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους  

Ελον Μασκ: Προτάσσει τα οφέλη συνεργασιών με την Κίνα, όπως και άλλοι Αμερικανοί CEO

Μασκ: Έξι πράγματα που υποστήριξε στη συνέντευξη στο BBC – αλλά πολλοί αμφισβητούν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News