Business & Finance Παρασκευή 16/06/2023, 21:32
ΒUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Η κεφαλαιοποίηση της Tesla άμεσα συνδεδεμένη με την αυτόνομη οδήγηση

Έλον Μασκ: Η κεφαλαιοποίηση της Tesla άμεσα συνδεδεμένη με την αυτόνομη οδήγηση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πιστεύει ότι η κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το εάν είναι σε θέση ή όχι η Tesla να επιλύσει το γρίφο της αυτόνομης οδήγησης, είπε ο δισεκατομμυριούχος στο LVMH στον Αντουάν Αρνό, γιό του Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH.

Ο Μασκ μιλούσε στο συνέδριο καινοτομίας VivaTech του Παρισιού. Ο νεότερος Αρνό αναφέρθηκε στην κεφαλαιοποίηση ύψους 827 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Tesla, σημειώνοντας ότι εκπροσωπεί ένα μόλις μέρος της αποτίμησης του φημισμένου ομίλου πολυτελών ειδών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla απάντησε ότι είχε ελάχιστη εικόνα για τις κινήσεις των τιμών των μετοχών. «Οι αποτιμήσεις είναι περίεργο πράγμα», είπε ο Μασκ. «Μερικές φορές έχω πει, νομίζω ότι η τιμή της μετοχής είναι πολύ υψηλή στην Tesla και μετά η τιμή της μετοχής ανεβαίνει. Και λέω αυτό μου αρέσει», ανέφερε. 

Ωστόσο, ο Μασκ προσέθεσε ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla συνδέεται με το εάν η εταιρεία του θα μπορούσε ή όχι να τελειοποιήσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

«Πραγματικά η αξία της εταιρείας βασίζεται πρωτίστως στη βάση της αυτονομίας. Αν κοιτάξετε τη συνολική μας παραγωγή οχημάτων, είναι σχεδόν 2 εκατομμύρια οχήματα φέτος ή κοντά σε αυτό το νούμερο. Αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μόνο το 2% της συνολικής παραγωγής οχημάτων».

«Η δυνατότητα για αυτονομία είναι ότι η αξία της αυτονομίας είναι τόσο υψηλή, που ακόμα κι αν κάνετε έκπτωση, ένα ποσοστό πιθανότητας αυτονομίας να συμβεί, είναι τόσο απίστευτα πολύτιμο», συνέχισε. Επανέλαβε επίσης την ιδέα οι ιδιοκτήτες της Tesla να μετατρέψουν τα οχήματά τους σε ένα στόλο αυτοοδηγούμενων ρομποταξί, μια ιδέα που κάποτε είχε πει ότι θα εφαρμοζόταν μέχρι το 2020.

Ο Μασκ έχει πει εδώ και αρκετά χρόνια ότι η Tesla είναι κοντά στην επίλυση της αυτόνομης οδήγησης, αλλά τα αυτοκίνητα της εταιρείας εξακολουθούν να παρέχουν μόνο προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Απειλεί με απαγόρευση το Twitter αλλά θέλει το εργοστάσιο της Tesla

Tesla: Σε υψηλό επτά μηνών η μετοχή της

Elon Musk: Είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News