Business & Finance Παρασκευή 21/04/2023, 10:31
BUSINESS & FINANCE

Αλλαγή πλεύσης από την Tesla – Ανεβάζει την τιμή σε δύο μοντέλα

Σε αύξηση της τιμής ορισμένων μοντέλων της προχωρά η Tesla Inc., μετά τη βουτιά της μετοχής της κατά 9,7%

Αλλαγή πλεύσης από την Tesla – Ανεβάζει την τιμή σε δύο μοντέλα

Σε αύξηση της τιμής ορισμένων μοντέλων της προχωρά η Tesla Inc., μετά τη καθίζηση των μετοχών της και ενώ είχαν προηγηθεί συνεχείς μειώσεις στην τιμή τους από την αρχή του χρόνου που επηρέασαν την κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, η τιμή των παραλλαγών των premium sedans Model S και των σπορ οχημάτων Model X αυξάνεται κατά 2.500 δολ. ή κατά περίπου 2% έως 3%. Οι πιο πρόσφατες τιμές και των δύο μοντέλων ανέρχονταν στα 87.490 δολ. και 97.490 δολ., αντίστοιχα.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα μοντέλα εξακολουθούν να είναι φθηνότερα από ό,τι ήταν στο τέλος του πρώτου τριμήνου, όταν οι μειώσεις τιμών σε όλη τη σειρά της Tesla συμπίεσαν τα περιθώρια κέρδους. Οι προσαρμογές έρχονται δύο ημέρες αφότου η Tesla κατέβασε την τιμή του μοντέλου της Model Y με κίνηση στους τέσσερις τροχούς στα 49.990 δολάρια και την τιμή του μοντέλου Y στα 53.990 δολάρια. Επίσης, μείωσε το κόστος του μοντέλου 3 με κίνηση στους πίσω τροχούς κατά 4,7% στα 39.990 δολάρια.

Την Τρίτη, η Tesla είχε ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα α΄τριμήνου, βάσει των οποίων τα κέρδη γνώρισαν πτώση άνω του 20%. 

Αλλαγή πλεύσης από την Tesla – Ανεβάζει την τιμή σε δύο μοντέλα-1

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 9,7% την Πέμπτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς ο CEO της Tesla, Elon Musk, πρότεινε να συνεχίσει η εταιρεία να μειώνει τις τιμές για να τονώσει τη ζήτηση. Ωστόσο, οι μετοχές εξακολουθούν να είναι ανοδικές κατά 32% φέτος.

Ώρες πριν από τη δημοσίευση των αυξήσεων των τιμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, είπε ότι η Tesla θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο τιμών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κινήσεις της Tesla για να ενισχύσει την ανάπτυξη είναι «απολύτως λογικές και δεν θα έπρεπε να ξαφνιάσουν κανέναν». «Πόλεμοι τιμών ξεσπούν παντού» ανέφερε. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, είπε, το «κλειδί» είναι να προσφέρονται προϊόντα με μικρό ή και καθόλου ανταγωνισμό.

moneyreview.gr με πληφορορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το δύσκολο 24ωρο του Elon Musk: Γιατί έχασε 13 δισ. δολάρια

Wall Street: Σε πτώση και οι τρεις δείκτες με «βαρίδι» την Tesla

SpaceX: To Starship εξερράγη, η «Οδύσσεια» του διαστήματος για τον Μασκ συνεχίζεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News