Business & Finance Τετάρτη 14/06/2023, 16:18
BUSINESS & FINANCE

Γαλλία: Απειλεί με απαγόρευση το Twitter αλλά θέλει το εργοστάσιο της Tesla

Η Γαλλία προσπαθεί να πείσει τον Musk να κατασκευάσει το επόμενο Gigafactory στη χώρα - Τι έλεγε πριν από λίγες εβδομάδες Γάλλος υπουργός για το Twitter

Γαλλία: Απειλεί με απαγόρευση το Twitter αλλά θέλει το εργοστάσιο της Tesla

Η Γαλλία προσπαθεί να πείσει τον Elon Musk να κατασκευάσει το επόμενο εργοστάσιό της (Gigafactory) στη χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χώρας στο CNBC, διευκρινίζοντας ότι το Παρίσι θέλει την επένδυση του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα.Το φλερτ αυτό έρχεται στον απόηχο των απειλών του ίδιου υπουργού για απαγόρευση του Twitter, ιδιοκτησίας του Musk, εάν δεν συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Θα είναι σπουδαίο να έχουμε ένα εργοστάσιο της Tesla στη Γαλλία, έχει καταβληθεί πολλή προσπάθεια και ενέργεια για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και αυτό μπορεί να συμβεί», είπε ο Jean-Noel Barrot. 

Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος. «Έχουμε κάνει μεγάλη επένδυση στις ηλεκτρικές μπαταρίες, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε ότι η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατό μέρος στην Ευρώπη για να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla», είπε ο Barrot.

Ο Musk αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής Viva Tech – ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά συνέδρια της Γαλλίας- όπου η κυβέρνηση θα έχει μεγάλη παρουσία. Ο Musk αναζητεί μια νέα τοποθεσία για κατασκευή του επόμενου Gigafactory, εκτός από τα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που υπάρχουν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.Μάλιστα, ο Barrot επαίνεσε τον Μασκ ως «μεγάλο εφευρέτη, πιθανώς έναν από τους σπουδαιότερους των αρχών αυτού του αιώνα».

Η απειλή για απαγόρευση στο Twitter

Ωστόσο, η προσπάθεια του Barrot να «πλευρίσει» την Tesla έρχεται σε αντίθεση με τον πύρινο λόγο του για τον δισεκατομμυριούχο σε σχέση με το Twitter.
Ο υπουργός ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η εφαρμογή θα απαγορευτεί στην ΕΕ, αν δεν ακολουθήσει τους κανόνες ψηφιακών υπηρεσιών που τίθενται σε εφαρμογή τον Αύγουστο. 

Η καινούρια νομοθεσία θα αναγκάζει τους τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, να ελέγχουν το παράνομο περιεχόμενο και τα fake-news στις πλατφόρμες τους πιο επιθετικά, διαφορετικά θα κινδυνεύουν με ενδεχόμενα πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα υπάρξει τεράστιος έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή… για τις ενέργειες που πρόκειται να λάβει το Twitter προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτές τις νέες υποχρεώσεις. Εάν το Twitter δεν συμμορφωθεί με αυτές τις υποχρεώσεις, θα αντιμετωπίσει κυρώσεις έως και 6% των παγκόσμιων πωλήσεων… Σε περίπτωση που αυτές οι αδυναμίες συμμόρφωσης δεν… διορθωθούν, θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ».

«Τις περασμένες εβδομάδες, αυτό που έχουν δει μας καθησυχάζει ως προς την συμμόρφωση του Twitter με τους νέους κανόνες», πρόσθεσε ο Barrot, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί κάποιες πτυχές της πολιτικής του Twitter.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Επιλέξιμοι για ομοσπονδιακές επιδοτήσεις οι φορτιστές της Tesla λέει ο Λευκός Οίκος

Η Κίνα ζητά από τον Elon Musk να ενισχύσει τις επενδύσεις στη Σαγκάη

Η συμβουλή του Elon Musk στους νέους: Πώς να κάνετε καριέρα στην εποχή του AI

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News