Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 13:09
BUSINESS & FINANCE

Η συμβουλή του Elon Musk στους νέους: Πώς να κάνετε καριέρα στην εποχή του AI

Τις σκέψεις του για το πως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να επηρεάσει το επαγγελματικό μέλλον των νέων μοιράστηκε ο Elon Musk σε συνέντευξη στο CNBC

Η συμβουλή του Elon Musk στους νέους: Πώς να κάνετε καριέρα στην εποχή του AI

Τις σκέψεις του για το πως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να επηρεάσει το επαγγελματικό μέλλον των νέων μοιράστηκε ο Elon Musk, σε συνέντευξή του στο CNBC και τον David Faber, ενώ έδωσε και συμβουλές σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους εν μέσω της έκρηξης του ΑΙ.

Ο Faber δήλωσε ότι θεωρεί πρόκληση τον επαγγελματικό προσανατολισμό του γιου του, ιδιαιτέρως καθώς καλπάζει η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ ρώτησε τον Musk τι θα συμβούλευε ο ίδιος τα παιδιά του στη σκια των διαρκών αλλαγών στον τομέα του ΑΙ.

Ο Musk χαρακτήρισε δύσκολη την ερώτηση, ενώ πρόσθεσε ότι απλά θα τους έλεγε «να προσπαθήσουν να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι στην κοινωνία». «Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου σαν μαγικό τζίνι θα μπορούμε να ρωτάμε το ΑΙ για τα πάντα, τότε πώς θα μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση; Πώς βρίσκουμε το νόημα της ζωής αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τη δουλειά μας καλύτερα από εμάς;», διερωτήθηκε ο Μασκ.

«Καμιά φορά χάνω το κίνητρό μου όσο εμβαθύνω σε αυτούς τους συλλογισμούς», πρόσθεσε. «Έριξα πολύ αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για να χτίσω τις εταιρείες μου», δήλωσε ο Μαρκ, προσθέτοντας ότι κατά καιρούς αναρωτιέται εαν αυτό αξίζει τον κόπο. «Αναρωτιέμαι εάν αξίζει γιατί θυσιάζω τον χρόνο που θα μπορούσα να περάσω με τους φίλους μου και την οικογένειά μου… αλλά τελικά το ΑΙ θα μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά, βγάζει νόημα;», πρόσθεσε.

«Σε κάποιο βαθμό, πρέπει να υποχωρεί η δυσπιστία για να έχω κίνητρο. Οπότε, υποθέτω ότι θα συμβούλευα κάποιον απλά να δουλεύει σε τομείς που βρίσκει ενδιαφέροντες και τον ολοκληρώνουν, ενώ συμβάλλουν στο καλό της υπόλοιπης κοινωνίας».

Σημειωτέον ότι τον Απρίλιο ο Μusk είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι το ΑΙ έχει «τις δυνατότητες να καταστρέψει τον πολιτισμό». Πρόσφατα, υπέγραψε επίσης μια ανοιχτή επιστολή μαζί με πολλούς άλλους ηγέτες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, ζητώντας «παύση για τουλάχιστον έξι μήνες της ανάπτυξης συστημάτων AI πιο ισχυρών από το GPT-4».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη αλλαγή στην Tesla – Στροφή 180 μοιρών από τον Elon Musk

Twitter: Ενθουσιασμένη να μεταμορφώσει την πλατφόρμα, η νέα CEO 

Maye Musk: Πώς η μητέρα του Elon Musk βρέθηκε να διαφημίζει την Σαντορίνη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News