Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 21:00
ΒUSINESS & FINANCE

Tesla: Σε υψηλό επτά μηνών η μετοχή της

Tesla: Σε υψηλό επτά μηνών η μετοχή της

H μετοχή της Tesla εκτινάχθηκε σε υψηλό επταμήνου, γεγονός που υποδηλώνει την όρεξη των επενδυτών για μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης. 

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων είδε τη μετοχή της να ενισχύεται περισσότερο από 4% στα 230,83 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οδεύοντας προς επίπεδα ρεκόρ για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο του 2021. Η μετοχή της Tesla έχει ενισχυθεί φέτος 87% παρά τα κάποια διαλείμματα πτώσησς, καθώς ανέκαμψαν από την πτώση 65% πέρυσι. 

«Η σημερινή ευφορία στον τεχνολογικό κλάδο θυμίζει τη φούσκα του dot com, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν περιθώρια ανόδου ανάλογα με το πόσο άσχημα έχουν πληγεί κάποιες μετοχές», όπως αναφέρει η Ιβάνα Ντελέβσκα, επικεφαλής επενδύσεων της SPEAR Invest. 

Tesla Set For Longest Win Streak Since Early 2021
 
 

Την Τρίτη, όλα τα σεντάν Model 3 της Tesla έγιναν επιλέξιμα για την πλήρη πίστωση φόρου στις ΗΠΑ βάσει των νέων κριτηρίων που καθορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η νέα πιστοποίηση μπορεί να βοηθήσει να μετριαστούν οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι η ζήτηση για τα αυτοκίνητα Tesla αλλά και γενικότερα όλα τα ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάζει κάμψη.

Μετά από ένα απότομο ράλι στις αρχές του τρέχοντος έτους, οι μετοχές της Tesla παρουσίασαν αναταράξεις τους τελευταίους μήνες. Η απόφαση της εταιρείας να μειώσει επιθετικά τις τιμές για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης οδήγησε σε περαιτέρω ανησυχίες ότι τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter μπορεί επίσης να βοηθήσει τους επενδυτές να απομακρύνουν τις ανησυχίες τους ότι ο Έλον Μασκ αφοσιώθηκε υπερβολικά στις πολλές υψηλού προφίλ εγχειρήσεις του, μειώνοντας την προσοχή του στην Tesla.

Ενώ η φρενίτιδα των επενδυτών για οτιδήποτε συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη έχει δώσει ώθηση στις μετοχές, ορισμένοι προειδοποιούν ότι τα όποια στοιχήματα στις μετοχές της Tesla στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μην έχει αίσιο τέλος για τους επενδυτές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Morgan Stanley προειδοποίησε ότι παρά την ευφορία, η Tesla παραμένει μια εταιρεία αυτοκινήτων και η κατεύθυνση της μετοχής της θα συνεχίσει να εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους επόμενους 12 μήνες.

«Θα προειδοποιούσα τους επενδυτές που επενδύουν στην Tesla για τεχνητή νοημοσύνη», είπε η Ντελέβσκα, επαναλαμβάνοντας τον σκεπτικισμό.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Η Κίνα ζητά από τον Elon Musk να ενισχύσει τις επενδύσεις στη Σαγκάη

Tesla: Παρουσίαση του αναβαθμισμένου Model 3 στη Σαγκάη από τον Musk

Τεχνολογία: Η ίδια η αγορά μετοχών δίνει απάντηση σε όλα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News