Business & Finance Πέμπτη 25/05/2023, 21:34
ΒUSINESS & FINANCE

Nvidia: Ολοταχώς προς το κλάμπ των Big Tech με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ.δολαρίων

Nvidia: Ολοταχώς προς το κλάμπ των Big Tech με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ.δολαρίων

Oι εκρηκτικές προβλέψεις της Nvidia για τις πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο ώθησαν την εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στο δρόμο προς το κλάμπ των τεχνολογικών ελίτ της Wall Street των οποίων η χρηματιστηριακή αξία ξεπερνά το 1 τρισ.δολάρια. Και αυτό, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης ώθησε τις μετοχές του κλάδου ημιαγωγών στα ύψη.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 27% καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις ύψους 11 δισ.δολαρίων στο τρίμηνο που λήγει στα τέλη Ιουλίου, ποσό κατά 50% υψηλότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις της Wall Street. 

Η Nvidia αύξησε την κεφαλαιοποίησή της κατά 200 δισ.δολάρια, περισσότερο από ολόκληρη την αξία της Intel ή της Qualcomm, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση όλων των εποχών για αμερικανική μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Με την κφαλαιοποίησή της στα 951 δισ.δολάρια, η Nvidia βρίσκεται πολύ κοντά στο να μπει στο κλάμπ των Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon και Saudi Aramco. 

Μαζί με τη Nvidia, και άλλες εταιρείες τσιπ μεταξύ των οποίων TSMC και η ASML παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κέρδη κατά 3% αι 5% αντίστοιχα. 

Η εταιρεία αποβλέπει στην εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης για υπολογιστική δύναμη από το cloud και εταιρείες του Διαδικτύου, καθώς και από την αυτοκινητοβιομηχανία, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την υγεία και τις τηλεπικοινωνίες. 

Προϊόντα, μεταξύ των οποίων ο πιο ισχυρός επεξεργαστής της Nvidia, o H100, παρουσιάζουν εντυπωσιακή ζήτηση, όχι μόνο από τις εταιρείες Big Tech αλλά και από ένα νέο «κύμα» νεοσύστατων εταιρειών, όπως OpenAI και Anthropic, που έχουν αντλήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τον χώρο του επιχειρηματικου κεφαλαίου τους τελευταίους μήνες. 

Όμως και πριν από τη σημερινή κίνηση, οι μετοχές της Nvidia είχαν διαπλασιαστεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Παρότι εταιρείες, όπως Amazon, Google, Meta και Microsoft επενδύουν όλες στα δικά τους τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη, αναλυτές αναφέρουν ότι ελάχιστες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να φθάσουν την προηγμένη τεχνολογία της Nvidia. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Διαβάστε επίσης:

Τα κέρδη της Microsoft αυξάνονται και κερδίζει 151 δισ. δολάρια σε μία μέρα 

Αυλαία για τις Big Tech στα εταιρικά αποτελέσματα: Άνω των προσδοκιών Microsoft και Alphabet

Apple: Μαζεύει χρήματα στην άκρη για κάποια εξαγορά; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News