Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 19:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κέρδη της Microsoft αυξάνονται και κερδίζει 151 δισ. δολάρια σε μία μέρα 

Τα κέρδη της Microsoft αυξάνονται και κερδίζει 151 δισ. δολάρια σε μία μέρα 

Άνοδο έως και 8% σημειώνει η μετοχή της Microsoft την Τετάρτη (26/4), αφού ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα, καθώς η εταιρική ζήτηση για cloud παρέμεινε ανθεκτική. 

Εάν τα κέρδη διατηρηθούν, η εταιρεία θα προσθέσει 151 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, τα περισσότερα στην ιστορία της, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Με την αξία αγοράς των εταιρειών τεχνολογίας να αυξάνεται γρήγορα, ακόμη και σχετικά μικρά ράλι, έχουν οδηγήσει σε τεράστια κέρδη. Πέρυσι, τόσο η Apple όσο και η Amazon πρόσθεσαν περισσότερα από 190 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία σε μεμονωμένες συνεδριάσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο γίγαντας λογισμικού είναι έτοιμος να κλιμακωθεί σε κεφαλαιοποίηση αγοράς 2,2 τρισ. δολαρίων, γεγονός που θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο της δεύτερης πιο πολύτιμης δημόσιας εταιρείας στον κόσμο. Η Microsoft θα ξεπεράσει την αξία του πετρελαϊκού γίγαντα Saudi Aramco στα 2,1 τρισ. δολάρια. Η Apple παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία με αξία 2,6 τρισ. δολαρίων.

Τα αποτελέσματα της Microsoft, μαζί με τα κέρδη της Alphabet, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, συνέβαλαν στο να μετριαστούν οι ανησυχίες ότι το φετινό ράλι των μετοχών τεχνολογίας θα μπορούσε να είναι υπερβολικό. Η επιχείρηση Azure cloud-computing της Microsoft είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 31% εξαιρουμένων των επιπτώσεων των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, που ταιριάζουν με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Βάζει στοπ στην εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Αυλαία για τις Big Tech στα εταιρικά αποτελέσματα: Άνω των προσδοκιών Microsoft και Alphabet

Το δύσκολο 24ωρο του Elon Musk: Γιατί έχασε 13 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News