Business & Finance Δευτέρα 15/05/2023, 22:23
ΑΓΟΡΕΣ

Μάικλ Μπέρι: Αγόρασε μετοχές αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών

Μάικλ Μπέρι: Αγόρασε μετοχές αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών

Ο γνωστός short seller Μάικλ Μπέρι αγόρασε μετοχές περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών στο πρώτο τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένης της First Republic, προτού εξαγοραστεί από τη JPMorgan Chase & Co.

To αντισταθμιστικό του ταμείο Scion Asset Management αγόρασε 150.000 μετοχές της τράπεζας που κατέρρευσε, αξίας 2 εκατ.δολαρίων στα τέλη του πρώτου τριμήνου. Η μετοχή της First Republic υποχώρησε περισσότερο από 97% φέτος προτού κατασχεθεί από τις ρυθμιστικές αρχές και εν συνεχεία πωληθεί στη JPMorgan στο πλαίσιο μίας ενορχηστρωμένης από την κυβέρνηση συμφωνίας την 1η Μαίου. 

Επίσης, το Scion αγόρασε 250.000 μετοχές στην PacWest Bancorp, η μετοχή της οποίας υποχώρησε περίπου 79% φέτος εν μέσω της γενικότερης αναστάτωσης του κλάδου. Το αντισταθμιστικό ταμείο αγόρασε ακόμη 125.000 μεοχές της Western Alliance Bancorp στη διάρκεια του τριμήνου. Η μετοχή της συγκεκριμένης τράπεζας υποχώρησε 48% φέτος. 

Ο Μπέρι προσέθεσε στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο και 850.000 μετοχές της New York Community Bancorp, που εκτινάχθηκαν 20% το 2023 αφού άγγιξαν υψηλό έτους στις αρχές του μηνός. Από τις υπόλοιπες τράπεζες που το Scion έχει επιλέξει συμπεριλαμβάνονται οι Capital One Financial Corp (75.000 μετοχές), Wells Fargo & Co. (125.000) και Huntington Bancshares (184.900). 

Το χαρτοφυλάκιο μετοχών του Scion είχε χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 107 εκατ.δολαρίων στα τέλη του πρώτου τριμήνου. 

Η Western Alliance ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις της αυξήθηκαν κατά 1,8 δισ.δολάρια αυτό το τρίμηνο και ότι οι ασφαλισμένες καταθέσεις εκπροσωπούν το 79% του συνόλου, καθώς ο πιστωτικός όμιλος προσπαθεί να διαφοροποιηεί από τις υπόλοιπες προβληματικές περιφερειακές τράπεζες. 

Αντίστοιχα, η PacWest ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 9,5% την προηγούμενη εβδομάδα μετά από δημοσιεύματα που την θέλουν να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διάφορους δυνητικούς επενδυτές. 

Ο Μπέρι έγινε γνωστός από την πρόβλεψή του για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τον Ιανουάριο προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα συνέχιζε να αυξάνεται και ότι οι ΗΠΑ ήταν ήδη σε ύφεση. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Michael Burry: SOS από τον Mr Big Short για την SVB

Πουλήστε, λέει τώρα ο «Mr Big Short» Michael Burry

Michael Burry: Ο Mr Big Short σορτάρει και πάλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News