Business & Finance Πέμπτη 9/03/2023, 22:48
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικές μετοχές ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια τριών ετών

Τραπεζικές μετοχές ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια τριών ετών

Βούλιαξαν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια περίπου τριών ετών, καθώς το επενδυτικό κλίμα στο συγκεκριμένο κλάδο συνέχισε να επιδεινώνεται. 

Ο δείκτης τραπεζών KBW σημείωσε πτώση 7,7%, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούνιο του 2020. Η SVB Financial Group καθοδήγησε τις απώλειες, καταγράφοντας πτώση ρεκόρ 60% από τη στιγμή που ο πιστωτικός όμιλος Silicon Valley έλαβε μέτρα για να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή της κατάσταση μετά τις απώλειες στο χαρτοφυλάκιο χρεογράφων της. Σε πτώση και οι μετοχές άλλων μεγάλων τραπεζών, με αυτές των Bank of America, Wells Fargo & Co. και JPMorgan Chase & Co. να υποχωρούν τουλάχιστον 5%. 

Bank Stocks Sink | KBW Bank Index falls by the most in nearly three years
 
 

«Γενικότερα, οι τραπεζικές μετοχές παρουσίασαν πολύ χαμηλές επιδόσεις αυτή την εβδομάδα από τη στιγμή που η KeyCorp προειδοποίησε για υψηλό συντελεστή μεταβλητότητας με αποτέλεσμα οι ρευστοποιήσεις να κλιμακωθούν μετά δε και την κατάρρευση της Silvergate, της τράπεζας κρυπτονομισμάτων», αναφέρει ο ιδρυτής της Vital Knowledge Άνταμ Κρισαφούλι. 

Με τη σημερινή ποτώση εξανεμίζονται τα κέρδη που σημείωσαν οι τράπεζες στην αρχή του 2023. Ο δείκτης τραπεζών KBW παρουσίαζε κέρδη άνω του 14% στην αρχή του έτους, όμως οι απώλειες στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες οδήγησαν το δείκτη στο «κόκκινο». 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News