Business & Finance Παρασκευή 8/01/2021, 14:21
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Χωρίς click away και την ερχόμενη εβδομάδα – Τι εισηγείται η επιτροπή

Χωρίς click away και την ερχόμενη εβδομάδα – Τι εισηγείται η επιτροπή

Η επιτροπή των ειδικών δεν φαίνεται να δίνει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του click away από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στην συνεδρίασή της που βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιτροπή των ειδικών φέρεται να εισηγήθηκε την παράταση της επαναλειτουργίας του click away για μία εβδομάδα. Αντίστοιχα η επιτροπή φαίνεται πως δεν συναινεί στο άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του Moneyreview, σύμφωνα με τις οποίες οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στο περαιτέρω άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και άρα η παράταση του lockdown πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως έγραφε το πρωί το ΜR η απόφαση για παράταση του lockdown φαίνεται πως λαμβάνεται υπό το βάρος δύο δεδομένων: Πρώτον, τα τελευταίο διάστημα το ιικό φορτίο ιδιαίτερα στην Αθήνα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις κάτι που ανησυχεί πολύ τους ειδικούς. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις αρκετών λοιμωξιολόγων που λένε πως αν ξεφύγει η Αθήνα τα πράγματα μετά θα είναι πολύ δύσκολα λόγω της μεγάλης έκτασης του πληθυσμού της.

Ο δεύτερος λόγος που δείχνει παράταση του lockdown είναι πως δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί σε αριθμούς η κινητικότητα της εορταστικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να δούμε τα αποτελέσματα της χαλάρωσης του Χριστουγέννων. Εάν στα παραπάνω προστεθεί και η πολύ αργή πτώση των διασωληνωμένων και η πολύ αργή αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας τότε γίνεται αντιληπτό γιατί οδεύουμε προς παράταση των υφιστάμενων μέτρων.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News