Business & Finance Σάββατο 2/01/2021, 09:02
BUSINESS & FINANCE

Τα επόμενα βήματα σταδιακού ανοίγματος της αγοράς

Τα επόμενα βήματα σταδιακού ανοίγματος της αγοράς

Για τα επόμενα βήματα σταδιακού ανοίγματος της αγοράς μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι το πότε θα αρχίσει το μέτρο των αγορών εντός καταστήματος με ραντεβού(click inside) θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

O κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς σε ζώνες. O λόγος που δεν άνοιξε το λιανεμπόριο και επιλέχθηκε η μέθοδος του click-away ήταν η προειδοποίηση των λοιμωξιολόγων για εκτόξευση των κρουσμάτων, εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς σε ζώνες. O λόγος που δεν άνοιξε το λιανεμπόριο και επιλέχθηκε η μέθοδος του click-away ήταν η προειδοποίηση των λοιμωξιολόγων για εκτόξευση των κρουσμάτων.

«Μεγαλύτερη ανησυχία είναι να μην έλθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα. Πρώτο μας μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας», ανέφερε.

Εάν τα κρούσματα μειωθούν πολύ, τότε θα έχουμε αποφύγει το τρίτο κύμα. Και τότε θα έχουμε το περιθώριο να λειτουργήσουμε την αγορά με μεγαλύτερη ευελιξία. «Δεν είναι καλό να ανοίξουμε την αγορά για την κλείσουμε έπειτα από μία εβδομάδα», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Με τη μέθοδο του click inside, η κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει λύση σε δύο βασικά προβλήματα: Πρώτον, να αποφευχθούν ουρές απέξω, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να παρατηρηθεί εάν επαναλειτουργήσουν τα φυσικά καταστήματα με τους αυστηρούς όρους για τον μέγιστο αριθμό ατόμων εντός καταστήματος, και δεύτερον, να λειτουργήσουν περισσότεροι κλάδοι, όπως αυτός της ένδυσης και της υπόδησης, αλλά και των επίπλων, που έχουν πληγεί περισσότερο από το γεγονός ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να δοκιμάσει ή να δει από κοντά το προϊόν που θέλει να αγοράσει.

Αναφερόμενος στις περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από πρόσθετα και πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως η περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μείνουν πίσω, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης γι’ αυτές τις περιοχές.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις επιταγές, που ήταν έως τις 31 Δεκεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πρόσθετα ανακουφιστικά μέτρα. Επιπλέον, προνανήγγειλε και παράταση των ειδικών ρυθμίσεων για τα δάνεια όσων πλήττονται από την πανδημία. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστραφεί για τα δάνειά του».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News