Business & Finance Κυριακή 23/04/2023, 11:45
ΒUSINESS & FINANCE

SVB: Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εκροές και μετά την εξαγορά της

SVB: Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εκροές και μετά την εξαγορά της

Ο νέος ιδιοκτήτης της Silicon Valley Bank, η οποία κατέρρευσε τον Μάρτιο και σκόρπισε ριπές για μετάσταση της κρίσης στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες συνεχίζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Ο Πέτερ Μπρίστοφ, πρόεδρος της First Citizens BancShares, η οποία συμφώνησε να αγοράσει την SVB με έδρα την Καλιφόρνια τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε συνέντευξή του στους FT ότι η SVB εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με εκροές και ζήτησε υπομονή από τους επενδυτές. Ο ίδιος απέδωσε τις αναλήψεις στη συσσωρευμένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) έθεσε την SVB υπό αναγκαστική διαχείριση – αφότου έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ο Μπριστόφ ανέφερε ότι η First Citizens, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, είδε ήδη θετικά αποτελέσματα μετά την εξαγορά, αφού ξόδεψε χρόνο προσπαθώντας να δώσει στον κόσμο την εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο μοντέλο όπως και πριν.

Η μετοχή της First Citizens έχει αυξηθεί περισσότερο από 77% μετά την εξαγορά, με την τιμή της να σημειώνει μάλιστα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπριστόφ δήλωσε στη συνέντευξη ότι μπορεί να επανεξεταστεί η εστίαση της SVB στη χορήγηση δανείων σε επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων.

 

Πηγή: FT

 

Διαβάστε επίσης:

Παρά τα σημάδια κινδύνου, οι εισροές σε ETFs συνεχίζονται

Yellen: Οι αμερικανικές τράπεζες είναι πιθανό να περιορίσουν τις πιστώσεις

The Money Pod: Bruegel – Μας οδηγεί ακόμη το φάντασμα της Lehman Brothers

 

 

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News